Pušteno rujansko ažuriranje za Nokiju 8 (9/2017)

HMD Global polako stiče reputaciju jednog od najboljih proizvođača Android uređaja po pitanju redovitih ažuriranja. Zapravo, HMD je i prvi proizvođač koji je obećao da će pružiti softversku podršku svim Nokia smartfonima, neovisno o cijeni, najmanje dvije godine. HMD nastavlja dobru praksu redovitih ažuriranja puštanjem rujanskog (9. mjesec) ažuriranja za Nokiju 8. Ažuriranje za 9. mjesec donosi Googleovu sigurnosnu zakrpu za Android, poboljšanja stabilnosti te poboljšanja korisničkog sučelja. Nadogradnje je velika 314,6MB, a može se pokrenuti u opciji Ažuriranja u Postavkama.

Osim sigurnosnih mjesečnih ažuriranja, Nokia 8 bi uskoro trebala primiti i Android 8.0.0 Oreo nadogradnju. Već smo uočili neke varijante Nokije 8 s Android 8 OS-om na raznim benchmark servisima, a i sam HMD obećao je da će Nokia 8 biti jedan od prvih uređaja koji će primit Android 8 nadogradnji.

Uz Nokiju 8, mjesečno ažuriranje za 9. mjesec dobile su i Nokije 5 i 6, a ovaj mjesec Nokia 3 primila je obećanu Android 7.1.1 nadogradnju. Nokia 3, 5 i 6 također bi trebali dobiti Android O, no HMD ne otkriva kad.

Via: Suomimobiili.fi