Službeno predstavljena Nokia 3310 3G

Danas je službeno predstavljena Nokia 3310 (2017) s podrškom za 3G povezivanje. Velik broj Nokia fanova zatražio je ovaj uređaj, posebno u zemljama gdje je 2G mreža na izdisaju i HMD je odlučio poslušati svoje korisnike i ispuniti im želju. Nova 3310 dolazi s novi Feature OS-om koji podržava 3G, za razliku od startog S30+ te je 13.29% veća od svog prethodnika. Ostale specifikacije su više manje iste, osim interne memorije koja je povećana sa 16MB na 64MB.

 

YouTube

 

Nova Nokia 3310 (2017) 3G bit će dostupna u dvije nove boje, Azure i Charcoal, odnosno svjetlo plava i crna. Uređaj je primarno namijenjen tržištima Australije i SAD-a, no vidjet ćemo ga i u ostatku svijeta, posebno onog razvijenog i to po preporučenoj cijeni od 69 eura (517 kuna). Uređaj će biti dostupan i u Finskoj, i to već 10.10. po istoj cijeni kao i 2G verzija (59 eura). Moguće je da će HMD na nekim tržištima u potpunosti zamijeniti 2G s 3G verzijom. Za hrvatsko i susjedna tržišta još nemamo informacije o dostupnosti i cijeni, no čim je dobijemo objavit ćemo.

Više o uređaju pronađite na službenoj Nokia.com stranici.

 • JP Renault

  Bravo za HMD. Poslušali su korisnike, a najbolji dio kod svega ovoga je cijena jednaka kao za 2G model. Bilo bi dobro kad bi još mogli dovesti neke popularne aplikacije na ovaj mobitel što bi ga definitivno dodatno populariziralo. Ali svejedno, svaka čast HMD-u na fantastičnom radu.


  • Nisu mogli odmah iz prve ovo predstavit kao Nokia 3310 (2017)?

   • Nokia4ever

    Mogli su naravno…sad nema cjene više moja…biče dobar inventar i uspomena pored 950xl koja čeka SP kao zamjenu!


    • Ne znam hoćemo li si mi s ovih prostora moć priuštit SP, osim ako nismo neki tajkun… A i odlučio sam da neću više kupovat telefone kao fan(boy) nekog brenda ili platforme (high-end modeli)… Još se samo nadam da ću se uspješno oduprijet budućim kušnjama u tom smislu. Siguran sam da će mi tržišna (ne)dostupnost i cjenovna (ne)pristupačnost u tome dodatno pomoć.

     • Nokia4ever

      Da ako izadje biče vraški skup…recimo 1000€ ali ako bude zamjena i kod kuče za pc onda ubijaš dve muvi najedanput…a i na rate za dve godine biče lakše…ne mogo Android ako več onda Ios i Iphone x koja za par meseci gubi cjenu ali 3gb rama je malo malo ako več sada imam to na 950xl…vidječemo!


     • Microsoftu odgovara što su Apple i Samsung digli cijenu. Jer kad bi za 1000€ mogli birat između uređaja s punim Windowsima, Androidom ili iOS-om, dosta bi se odlučilo na Windowse, ako naravno budu dobro prilagođeni za mobitele.


     • Evo, navodno “Andromeda OS” dobiva neko službenije ime: Windows Core OS (javlja WC). Možda će to bit neka osnova (core) za mobitele, a dodatni “moduli” povrh toga, za ostale “faktore forme”. Živi bili pa vidjeli.


     • Da, vidjeh. Samo što tu unifikaciju, zajedničku jezgru slušamo od Windowsa 8 pa sam malo skeptičan 😀 Srećom 2018. nije daleko, a ni 2019. haha


   • Nisu zapravo. S30+ ne podržava 3G. Ova 3310 koristi novonapravljeni OS


    • Piše li se što o tom novom OS-u? Sve mi je to nekako potiho… možda je jedino što donosi, podrška za 3G, mada i to je dobro, pa zato tiho.


     • Jedino da je napisan u Javi, a Java je dosta fleksibilna pa se nadam da će biti malo pametniji za iskoristit 3G povezivost.