TARMO je novi brand HMD Globala

HMD Global je patentirao novi brand za tržište mobilnih uređaja, Tarmo. Brand je prvi put registriran prije točno godinu dana, odnosno 15. rujna, a prijavila ga je tvrtka Berggen OY koja je jučer prepisana HMD Globalu.

Ne znamo puno o Tarmu, dapače i dokumenti otkrivaju širu primjenu možebitnih proizvoda. Tako je Tarmo u kategorijama koje se tiču mobilnih uređaja, zaštitnih maski, baterija, punjača, sofvera, tableta, maski za tablete, prodaju i servis uređaja…

 


Cell phones; Cases adapted for mobile phones; Cell phone covers; Mobile telephone batteries; Chargers for mobile phones; Software and applications for mobile devices; Tablet computers; Tablet covers; Software for tablet computers; Cases for tablet computers; Headsets; Wireless headphones.

  • Retail services in relation to mobile phones; Electronic commerce services, namely, providing information about products via telecommunication networks for advertising and sales purposes.
  • Telephone and mobile telephone services; Mobile telephone communication services.
  • Design of mobile telephones; Rental of software; Computer software design.

U finskom jeziku Tarmo predstavlja tradicionalno muško ime, a Wikipedia sugerira da je Tarmo bilo ime broda kojeg su potopili sovjeti ali i ledolomac izgrađen 1907. Također je Tarmo i sinonim za energiju u finskom jeziku. Možda HMD po uzoru na Jollu želi stvoriti još jedan brand mimo Nokije jer malo je vjerojatno da će Nokia prepustiti igranje sa svojim imenom mimo strogih dogovora.

 

Možda HMD želi pokrenuti još jednu liniju uređaja po uzoru na nekadašnju Asha seriju. Možda je Tarmo po uzoru na ledolomac sinonim za top model, ili pak nekakvu dodatnu opremu. A možda su u šumi.

 

Uglavnom, HMD je osigurao sebi još jedan brand pa za što god mu trebao vjerujem da ćemo dogodine više čuti o njemu. Kakva su vaša promišljanja o Tarmu?

 

Izvor EUIPO