Usporedba kamere: #Nokia 6 protiv LG-a Q6

LG Q6 je zanimljiv model iz radionice tog južnokorejskog proizvođača. Naime, LG je Q6 zamislio kao uređaj nalik flagshipu srednje kategorije, točnije nalik njihovom flagshipu G6. Uređaj posjeduje zaslon “od ruba do ruba”. Točnije, riječ je o 5,5-inčnom FullHD zaslonu koji zauzima 78% prednje plohe uređaja, za usporedbu, zaslon Nokije 6 zauzima 70% prednje plohe uređaja. Osim impresivne prednje strane, LG Q6 posjeduje 3GB RAM-a, 32GB interne memorije, 3000mAh bateriju te 13MP (f/2.2) stražnju kameru. Sve to pogoni Snapdragon 435.

Pogled na specifikacije otkriva da je Q6 nalik Nokiji 6, a na nekim tržištima, točnije Indiji, cijena Nokije 6 i LG-a Q6 je ista, što ta dva uređaja stavlja u kategoriju direktnih konkurenata u srednjem rangu. U Europi, a i u Hrvatskoj, LG Q6 je skuplji nekih 50 eura (oko 350 kuna) u prosjeku od Nokije 6.

YouTube kanal Geekyranjit usporedio je kamere koje posjeduju ova dva uređaja. Kamera Nokije 6 ima 16MP f/2 senzor s veličinom piksela od 1,0µm te posjeduje PDAF, odnosno fokus s automatskim otkrivanjem faze. Q6 s druge strane ima 13MP f/2.2 kameru i piksele veličine 1,12µm. Video usporedbu pogledajte u nastavku.

YouTube

Neki zaključci usporedbe:

  • Nokia 6 daje fotografije s više detalja i prirodnijim bojama
  • Nokia 6 fokusira nešto bolje, što rezultira boljim macro fotografijama
  • Nokia 6 daje bolje fotografije u uvjetima umjetnog i slabijeg osvjetljenja
  • Oba uređaja daju dobre fotografije i videozapise s prednjom kamerom
  • Nokia 6 snima bolji video i brže mijenja fokus u odnosu na Q6
  • Nokia 6 također bolje snima zvuk u odnosu na Q6 pri snimanju videozapisa

Općenito, Ranjit zaključuje da Nokia 6 (globalna varijanta) ima bolju kameru od LG-a Q6. Mi nažalost to ne možemo potvrditi, jer još uvijek čekamo primjerak Nokije 6 (globalne verzije) za test. Ranjit kaže da je Q6 atraktivniji uređaj, no da Nokia 6 je više praktična, ima bolju kameru i autonomiju te za istu cijenu, on bi se odlučio za Nokiju 6.

U Indiji, cijena ovih uređaja je jednaka, dok je u Europi LG Q6 skuplji. Da budemo precizni, cijena LG-a Q6 u Europi započinje od 272 eura (2.020 kuna), dok cijena Nokije 6 započinje od 230 eura (1.700 kuna). U Hrvatskoj, Nokia 6 se može kupiti za 1.925 kuna, a LG Q6 2.300 kuna (uvezena verzija).

Prema Ranjitu, čini se da je HMD-ova Nokia 6 ipak bolji uređaj srednje klase od LG-ovog atraktivnog Q6.

Što vi mislite? Recite nam dolje u komentarima. 🙂

via: LoveNokia.net