Foto i video: Prvi demo Nokia 2 uređaja

HMD Global je danas predstavio cjenom najpristupačniji Nokia smartfon, Nokia 2. Ovim uređajem cilja segment mobilnih uređaja od 100 do 150 USD koji je inače zauzima 17% ukupnog tržišta, a u Indiji 30%. Nokia 2 je i specifikacijama smještena u tu kategoriju. Procesorska moć se oslanja na četverojezgreni Snapdragon 212 kojeg prati 1 GB RAM-a. Interna memorija je svedena na 8 GB ali se može proširiti do 128 GB putem microSD kartica. Prednja kamera je 5 MP, dok je stražnja 8 MP. Trenutno je na tržište Nokia 2 došla s Androidom 7.1.1 ali će uređaj uskoro biti nadograđen na Android 8.0, odnosno Oreo. Baterija je donijela koji mm više kućištu i broji 4100 mAh što bi Nokiji 2 trebalo osigurati punih 2 dana korištenja uređaja. Upravo je to jedan od glavnih aduta Nokije 2 jer ciljana skupina vlasnika osnovnih uređaja je navikla na dugotrajnost baterije.

Ispod možete vidjeti nekolicinu demo videa ovog uređaja koje su uglavnom snimili indijski novinari s obzirom da je cijeli događaj bio napravljen u Indiji.

 

 

Gadgets360

 

91mobiles

 

Gadgets Diary

Foto galerija slika Nokije 2

 

Sudeći prema videu i fotografijama, uređaj izgleda pristojno, u biti sasvim lijepo i kvalitetno. Dakako, najveća briga nije izgled već slabašan Snapdragon 212 te 1 GB DDR3 RAM-a, odnosno kako će se uređaj ponašati u izvođenju osnovnih radnji na Androidu 7.1.1.

 

Foto: TheHandHeldBlog & Techlomedia