Foto: Zadirkuje li HMD skoro predstavljanje Nokije 7 u Kini?!

HMD Global trebao bi 19. ovog mjeseca (u četvrtak) održati lokalno predstavljanje novih Nokia uređaja za kinesko tržište. Prije mjesec dana vidjeli smo da su dva Nokia uređaja brojeva modela TA-1041 i TA-1042 prošla CCC certifikaciju u Kini, a oba uređaja podržavaju brzo punjenje pa se može zaključiti da je riječ o uređajima srednje ili visoke cjenovne kategorije. Najvjerojatnije će HMD na nadolazećem događaju u Kini predstaviti Nokiju 8 u varijanti s 4GB i 6GB radne memorije, no možda vidimo još jedan uređaj.

Blog VTechgraphy naišao je na sliku najave predstavljanja novih Nokia uređaja na početnoj stranici Nokijine kineske trgovine, gdje u pozadini vidimo OZO kameru, tekst na kineskom i obrise nekog uređaja. Na prvu bismo odmah zaključili da je vjerojatno riječ o Nokiji 8, no da nije samo riječ o Nokiji 8 možda nam govori zanimljiv odabir riječi u slici. Naime, HMD je latinicom napisao “qi”, a “qi” samostalno na kineskom jeziku znači broj “sedam” (7). Tekst na uređaju kaže: “Predstavljanje nove Nokije za 3 dana.”

Pozivnica za predstavljanje u Kini 19.10.2017.

Ovakav način pisanja “qi” latinicom, a ne kineskim znakom možda je svojevrsno zadirkivanje skorog predstavljanja Nokije 7. Najnovije što smo o njoj čuli je da bi mogla doći u tri konfiguracije: 3GB+32GB, 4GB+32GB i 4GB RAM-a i 64GB interne memorije, uz Snapdragon 630, OZO Audio i “bothie”/Dual-Sight značajku koju smo vidjeli na Nokiji 8. Naravno, riječ o glasinama pa stvarni uređaj može imati drugačije specifikacije.

Kako god, 19.10. je ovaj četvrtak i tada ćemo doznati hoće li HMD, osim Nokije 8, Kinezima (i svijetu) predstaviti i Nokiju 7.

via: VTechgraphy

izvor: Nokia TMall trgovina