Glasine: Nokia 2, 7 i 9 stižu početkom sljedeće godine?!?

Nokia 8 i skica navodne Nokije 9

Iako je HMD tek počeo s prodajom Nokije 8, a Nokia 3, 5 i 6 nekih dva mjeseca dostupni su na svjetskim tržištima, već su počele kružiti glasine oko budućih Nokia uređaja pa čak i nasljednika nekih već predstavljenih uređaja. Kao i uvijek, skoro pa nemoguće je potvrditi točnost glasina pa ih se treba uzimati s rezervom.

Nove glasine ovaj put dolaze s Filipina, gdje je zaposlenik tvrtke koja se bavi logistikom za Nokia uređaje navodno objavio u Facebook grupi Nokia fanova kako Nokia 2, 7 i 9 dolaze početkom sljedeće godine. Da stvar bude još bizarnija, kako navodi portal gadgetpilipinas.net, zaposlenik HMD-a odgovorio mu je na objavu pitajuć za više detalja. Objava je kasnije izbrisana.

Osim što javne Facebook grupe nisu mjesto za plasiranje povjerljivih podataka, što ruši kredibilitet ove glasine, nedavno smo vidjeli da su dva nepoznata Nokia uređaja prošla certifikaciju u Kini, što znači da bi mogli uskoro na tržište. Uređaji su pod brojevima modela TA-1041 i TA-1042, a zaključili smo da je zbog podrške za brzo punjenje, riječ o modelima srednje ili više klase.

Isto tako HMD-u nedostaje uređaj srednjeg segmenta koji bi popunio dio tržišta između Nokije 6 i 8, pa ima smisla da Nokia 7 bude predstavljena do kraja godine, a Nokia 2 i 9 na MWC-u. Predstavljanje Nokije 9 neposredno nakon Nokije 8 moglo bi se negativno odraziti na prodaju Nokije 8, no prema glasinama Nokia 9 bi trebala biti postavljena iznad Nokije 8 te imat zakrivljeni (skoro bezel-less) zaslon. Činjenica da smo već vidjeli i prednji panel navodne Nokije 9 i rendere Nokije 2 sugeriraju da su uređaji blizu predstavljanja.

U svakom slučaju, mnogo kontradiktornih glasina u posljednje vrijeme se pojavljuje o novim Nokia uređajima, a teško ih je zanemariti kada imaju donekle nekog smisla i spominju uređaje čiji cjenovni segment HMD još nije pokrio. Bolje se fokusirati na trenutno ponudu Nokia uređaja, što i radimo pa “uskoro” očekujemo objave recenzija Nokije 3, 5 i 8, koje će se pridružiti već objavljenoj recenziji Nokije 6 koju možete pronaći ovdje.