Glasine: Posljednji renderi prikazuju Nokiju 9 bez utora za slušalice

Stranica compareraja.in i leaker onleaks objavili su, kako tvrde, 3D rendere nadolazećeg Nokia flagshipa sa zaslonom od ruba do ruba – Nokije 9. Objavljene slike i video sadržavaju neke detalje na uređaju koje smo prije vidjeli na skicama i fotografiji prednjeg panela, ali prisutne su i određene nelogičnosti poput Nokia brenda u ljubičastoj boji na pozadini, pomalo čudnog oblika tipki ili nedostatka utora za slušalice. Fotografije i video pogledajte u nastavku.

YouTube

Po pitanju specifikacije spominje se Snapdragon 835 te 6 ili 8GB radne memorije. Zaslon bi trebao biti 5,5 ili 5,7 inčni u 2K rezoluciji, no čini se da omjer stranica nije 18:9. Dimenzije uređaja su 140.9 mm  x 72.9 mm x 7.5 mm, dok grba za kameru debljinu diže na 8.9mm. Usporedbe radi, dimenzije Nokije 8, koja nema grbu kamere, su: 151.5 x 73.7 x 7.9 mm. Značajne dimenzije kućišta u kojem je smještena kamera, ili u ovom slučaju kamere, sugerira da se radi o uređaju većih fotografskih mogućnosti u odnosu na Nokiju 8, koja ima poprilično dobru kameru. Vidjeli smo do sada po primjeru Nokije 808 ili Lumije 1020 da grba kamere i nije neki problem ako je kamera zaista vrhunska, a nadamo se, ako je ovaj render istinit, da će tako biti i sa Nokijom 9.

Nokia 9: navodni prednji panel te skica uređaja prema glasinama

Najveći nedostatak uređaja na ovom renderu je neimanje 3,5mm utora za slušalice. Trend uklanjanja utora je prisutan na tržištu, no osobno mi se ne sviđa, iako utor koristim više na tjednoj, nego na dnevnoj bazi. U svakom slučaju, ako se odluče na izbacivanje utora, Nokia bi definitivno trebala s uređaje prodavati USB Tip C slušalice kao i adapter, a bilo bi najbolje kad bi umjesto standardnih, dobili bežične Bluetooth slušalice uz Nokiju 9. Naravno, ovo se može pokazati kao “fake news” i prava devetka možda i ima, odnosno imat će utor za slušalice.

Datum predstavljanja, dostupnosti, kao i cijena su nepoznati, no zasigurno će koštati više od Nokije 8. Vaše mišljenje slobodno ostavite u komentarima ispod članka.

Hvala svima na dojavi. 🙂