IDC: U prvoj polovici 2017. prodano 1,5 milijuna Nokia smartfona

Analitičar IDC-a Francisco Jeronimo, nakon objave da je Nokia 3310 najprodavaniji obični uređaj u Zapadnoj Europi, putem Twitter je napisao da je tijekom prve polovice 2017. godine HMD prodao 1,5 milijuna Nokia-brendiranih smartfona globalno.

 

Ako uzmemo u obzir da su tijekom prve polovice godine u prodaji bile samo Nokia 6 u Kini, te Nokia 3 krajem lipnja (6. mjesec) na nekim tržištima, onda najveći dio ovih prebrojenih 1,5 milijuna otpada upravo na kineske varijante TA-1000 i TA-1003 Nokije 6. Nokia 3, 5 i 6 globalno su dostupne od 7. i 8. mjeseca, na nekim tržištima od 9., a Nokiju 8 još uvijek čekamo kako na hrvatskom tržištu, tako i na nekim većim poput Kine ili SAD-a.

Prošli mjesec HMD-ov direktor marketinga Pekka Rantala za blog Nokioteca izjavio je da je HMD već prodao milijune smartfona i na desetke milijuna običnih uređaja, te da je potražnja za Nokia uređajima još uvijek iznad proizvodnih kapaciteta HMD-a, što se znatno popravilo posljednjih mjesec dana s Nokijom 8, ali još uvijek može bolje.

Što vi mislite o prodaji Nokia smartfona u prvom dijelu godine? Je li to dobar rezultat uzimajući u obzir ograničenu dostupnost? Napišite nam u komentarima.