Joe Belfiore otvorio dušu i umirovio Windows mobilne platformu

Netko je davno pitao zašto na Nokiamobu ima malo vijesti o Windows 10 M platformi i njenim varijacijama. Odgovor na to slijedi u narednoj rečenici i nekoliko njih poslije. Windows platforma za mobilne uređaje je mrtva. Doduše, ovo je stara vijest koja je potvrđivana već nekoliko puta u posljednjih dvije godine. Međutim, ono što sadašnju potvrdu čini posebnom je otvaranje duše Joea Belfiorea, koji je putem twittera cvrkutnuo kako Microsoft prestaje s razvojem novih softverskih funkcija kao i hardvera za Windows 10 Mobile platformu. Također je najavio da će Microsoft nastaviti podršku za platformu u vidu ispravljanja pogrešaka te plasiranja sigurnosnih zakrpi premda je upitno koliko će i to održati na životu.

https://twitter.com/joebelfiore/status/917071399541391360

Dalje je Belfiore objašnjavao koliko je Microsoft ulagao u platformu, nagovarao developere, pa ih čak i plaćao da bi razvijali za W10M, no iz povijesti znamo da to baš i nije bilo idealno. Međutim, prebacivanje krivnje za propast Win10M na developere je potez očajnika. Ako koga treba kriviti to je Microsoft. Slabom podrškom prema platformi i neozbiljnim potezima vezanim uz proizvodnju hardvera davno uje bio volju developera za razvojem aplikacija za mobilnu verziju Windowsa.

Joe Belfiore on Twitter

We have tried VERY HARD to incent app devs. Paid money.. wrote apps 4 them.. but volume of users is too low for most companies to invest. ☹️ https://t.co/ePsySxR3LB

Uglavnom, iz svega se da zaključiti da je Belfiore samo dodao još jedan čavao na lijes, a na posljednji nećemo trebati čekati dugo.

 

Šteta. A imala je potencijala…