Nokia 2 prošla BT certificiranje. Potvrđeno i ime

Render Nokije 2

Nokia 2, odnosno uskoro vjerojatno najjeftiniji Nokia smartfon do sada, je prošla proces Bluetooth certifikacije. Premda smo već prije znali njeno ime, sada je sa certifikatom ono i službeno potvrđeno. Nadalje, poznati su i svi kodovi modela buduće Nokije 2: TA-1007, TA-1011, TA-1023 i TA-1029.

Nedavno je američki trgovac B&H vrlo izgledno greškom uvrstio Nokiju 2 na svoje stranice te je pritom otkrio njenu cijenu, koja će biti niža nego li cijena Nokia Lumije 520 kada je stigla u SAD. Sa svojih 99$ prije poreza, Nokia 2 će biti cijenom najpristupačniji mobilni uređaj. Specifikacije su joj isto tako privlačne (4,5 do 5 inčni zaslon, efikasni Snapdragon 212, podrška za 4G, velika baterija kapaciteta 4000 mAh), no jedino što bode oči je 1 GB RAM-a. Do sada se pričao kako će uređaj doći s Androidom 7.1.1 pa bi skromnih 1 GB RAM-a bilo malo za uredno korištenje. Postoji vjerojatnost da Nokia 2 dođe s Androidom GO, koji je i najavljen kao laka verzija Oreo androida za uređaje s 1 GB RAM-a i manje. Ili će HMD ubaciti 2 GB RAM-a u ovaj uređaj.

Kako sada stvari stoje, na Nokiju 2 nećemo još dugo morati čekati. Možda je ugledamo već 31.10. kada je HMD najavio događaj u Indiji. Onda bi mogli sve saznati što se specifikacija i cijene tiče, kao i dolaska na tržište EU.

Via: Suomimobiili