Nokia 7 možda stvarno stiže ovaj tjedan i to sa ZEISS optikom?!

Kamera koja se pojavila na stranicama službene Nokia trgovine u Kini

Nakon što je HMD na početnoj stranici Nokijine internetske trgovine u Kini objavio fotografiju na kojoj najavljuje skoro predstavljanje novih uređaja, koristeći se zanimljivim odabirom riječi, što je protumačeno kao sugeriranje da stiže Nokia 7, sada je na početnoj stranici još izglednije da nam dolazi novi uređaj. Naime, prilikom učitavanja Nokijine trgovine na par sekundi pojavljuje se modul kamere sa ZEISS oznakom i dvostrukom bljeskalicom, koji nije onaj s Nokije 8, a nije ni dvostruka kamera da bi bila s navodne očekivane Nokije 9. Jedino što preostaje je Nokia 7.

U isto vrijeme na Baidu forumima kredibilni izvor, koji je prije plasirao skice i fotografije Nokia uređaja, objavio je skicu navodne Nokije 7 i poneke specifikacije nadolazećeg uređaja. Ono što naglašava na skici je da nije siguran gdje će biti smješten senzor otiska prsta na stvarnom uređaju, kojeg je on smjestio na poleđinu. Od specifikacija navodi: 5,2-inčni FullHD zaslon, Snapdragon 630 te ZEISS optiku.

Prethodne glasine o Nokiji 7 spominjale su da će uređaj doći u tri konfiguracije (kao i Nokia 6 za kinesko tržište): 3GB+32GB, 4GB+32GB te 4GB radne memorije +64GB interne memorije. Od ostalih značajki bilo je riječ o mogućnosti snimanja “bothie” fotografija i Dual-sight videozapisa te možebitno ugrađena OZO Audio tehnologija.

U svakom slučaju, više ćemo znati u četvrtak kada je najavljen HMD-ov događaj u Kini. Svoja mišljenja o skici i onome što mislimo da znamo o Nokiji 7, kao i uvijek, možete ostaviti u komentarima. 🙂

Izvor: Nokia TMall, Baidu (via: Suomimobiili.fi)