Nokia Home WiFI – rješenje za loš kućni WiFi

Ranije ovog mjeseca (09.10.2017.), Nokia je predstavila Nokia Home WiFi, odnosno ništa drugo nego ruter koji bi trebao riješiti problem lošeg kućnog WiFi-ja. U sebi ovaj router ima Broadcomov BCM4363 WLAN chipset koji zajedno s Air IQ tehnologijom ima izvrsne performanse. Ono što se zna dogoditi doma su smetnje WiFi signala koje mogu dolaziti iz nekoliko izvora (drugi WiFi, različiti radio uređaji, mobiteli…). Nokia Home WiFi ih analizira na oba spektra i automatski se rješava problema i optimizira sustav kako bi signal bio najjači prema korisniku.

Nokia on Twitter

Introducing our new, carrier-grade in-home Wi-Fi solution: https://t.co/j6HjNhj5H3 #homewifi

Ruter je dizajniran minimalistički, ali lijepo i s dodirom skandinavskog dizajna kojeg imamo prilike vidjeti i kod novih Nokia uređaja. Upravo je zbog toga idealan za vanjske otvorene površine, a ne zatvoren negdje kao i ostala većina rutera.

Nokia je najavila dostupnost za drugo tromjesečje 2018. godine, no nije najavljena cijena kao ni model prodaje. Izgledno je da će ovaj ruter biti prodavan preko operatera (Bneta, HT, Vip…) uz pretplatu,  a ne kao standardan ruter s obzirom da se Nokia routeri rijetko viđaju po trgovinama.

Volio bih vidjeti više komercijalno dostupnog hardvera od Networks odjela. Bilo bi lijepo kada bi ga Nokia gurala na tržište kao što to radi s Health proizvodima. Mislim da bi dobar dio čitatelja ga poželio imati doma, i zamijeniti svoj stari klasični ruter koji ne izgleda nešto a bome i ne radi.

 

Više pročitajte na Nokia.com.