Nokia zaustavila daljnje razvijanje OZO kamere. Fokus usmjeren u Health proizvode

Nova vremena nose brze promjene. Ako neka tvrtka želi opstati na tržištu treba se brzo prilagoditi i proći preko problema. Pravilo je isto za sva poslovanja, pa tako svjedočimo čestim promjenama poslovanja u svijetu tehnologije. Nokia je tako danas najavila da će smanjiti ulaganja u VR odjel Nokia Technologiesa i posvetiti se više Health proizvodima. S ovim potezom prestaje daljnje razvijanje OZO kamera i ostalog hardvera. Nokia će međutim ostati posvećena kupcima ove kamere i pružati im i dale podršku. 

Osim što je odustala od OZO kamere, Nokia je morala odustati i od 310 radnika koji su radili u VR odjelu Nokije Technologies. Danas su pozvani predstavnici tog odjela kako bi pregovarali o uvjetima otkaza. Nokia je najavila da će otpušteni ljudi dobiti financijsku i stručnu pomoć kako bi brzo pronašli odgovarajući posao.

Malo mi je žao krajnje simpatične OZO kamere. Osobno mi je bila logična ideja napraviti kameru koja bi kreirala VR sadržaj umjesto raditi VR naočale čije je tržište prezasićeno. Međutim, mišljenja sam da će VR propasti prije pametnih satova jer je trenutno primjena te tehnologije dosta ograničena.

Nadam se da Juha Alakarhu neće biti obuhvaćen ovim promjenama te da će više pažnje posvetiti razvoju kamere za Nokia uređaje.

Nokia je rekla da će fokus biti više posvećen ka Health uređajima, kako za medicinske svrhe tako i one komercijalne. Možda napokon ugledamo Steel HR sat koji kasni već poprilično dugo (ako uzmemo u obzir da ga je još Withings predstavio).

 

Nokia Press