Novi patent dizajna nepoznatog Nokia uređaja pojavio se na EUIPO-u

HMD Global polako skuplja intelektualno vlasništvo registrirano kod europske agencije za intelektualno vlasništvo EUIPO te sada posjeduje 2 zaštitna znaka (HMD Global i TARMO) te 521 patenta za dizajn. Posljednji objavljeni patent za dizajn dostupan je na uvid javnosti od jučer, dok je prijavljen 22.9.2017. godine. O patentu se ne zna puno – točnije, znamo datum prijave i broj patenta koji je: 004367555-0001.

Osim tog patenta, postoji još 5 uređaja čiji je dizajn HMD patentirao no ne znamo o njima ništa više nego datum prijave. Običaj je da se nakon najave nekog uređaje otkrije i njegov patent za dizajn (barem je do sada tako bilo), pa vjerojatno nećemo saznati koji su uređaji u pitanju dok ih HMD službeno ne predstavi. No, u svakom slučaju je dobro da se pojavljuju jer znači da HMD radi na uređajima.

Osim patenta za dizajn vlastitih uređaja, HMD Global od Microsofta preuzeo je popriličan broj (oko 500) dizajnerskih patenata, koji uključuju uređaje, dodatke i pakiranja prije “Lumia” ere, a u HMD-ovom vlasništvu je patent za dizajn sučelja Nokia Lumia kamere, pa se nadamo uskoro da će i sistemska aplikacija za kameru na novim Nokia uređajima dobiti neku nadogradnju.

Svo HMD-ovo intelektualno vlasništvo prijavljeno kod EUIPO-a možete pronaći ovdje.