Potvrđeno: HMD će nadograditi aplikaciju kamere na Nokia Android smartfonima

HMD-ov direktor proizvoda Juho Sarvikas, koji je inače aktivan na Twitteru u komunikaciji s korisnicima Nokia uređaja što pozdravljamo, potvrdio je da će aplikacija kamere na novim Nokia Android smartfonima biti nadograđena. Ovo zapravo i nije novost jer se i prije iz njegovih odgovora moglo iščitati da HMD ima u planu poboljšati aplikaciju, no sada imamo direktnu potvrdu.

Osim toga, na izjavu korisnika Twittera da vrati sučelje s Lumia uređaja te da je Nokia Lumia Camera UI najintuitivnije sučelje kamere ikad, Juho je odgovorio da se slaže. To nam može biti sugestija u kojem smjeru će HMD razvijati sučelje.

 

 

HMD je zapravo već i počeo s nekim poboljšanjima unutar sučelja, tako je kod Nokije 8 moguće aktivirati ručne kontrole direktno iz sučelja, bez potrebe otvaranja postavki, a nadograđenu aplikaciju ima i Nokia 7, no zbog ograničenih informacija vezanih uz taj uređaja ne znamo koliko je aplikacija izmijenjena. Isto tako, HMD je vlasnik sučelja Lumia Camera aplikacije, tako da nema legalnih prepreka u korištenju nekih (ili svih) elemenata tog sučelja.

Sve u svemu, lijepo je vidjeti da direktor proizvoda HMD-a nalazi vremena komunicirati HMD-ove odluke s korisnicima, a pozitivno je što slušaju korisnike te će vjerojatno razumne i isplative prijedloge i realizirati u Nokia proizvodima.