Usporedba kamere: Nokia 8 protiv iPhone 7 Plus u uvjetima slabog osvjetljenja

Blog VTechgraphy napravio je usporedbu fotografija napravljenih trenutnim HMD-ovim top modelom Nokijom 8 i prošlogodišnjim iPhoneom 7 Plus. Fotografije su napravljene u uvjetima slabijeg osvjetljenja, a pobjednika su birali čitatelji ne znajući koje je fotografije napravio koji uređaj. Rezultati su objavljeni danas, a usporedne fotografije pogledajte u nastavku.

Nokia 8 je napravila bolje fotografije od iPhonea 7 Plus prema glasovima čitatelja. Točnije, Nokia 8 dobila je ukupno 83,6% od 1489 glasova. Na nekim usporedbama je iPhone 7 Plus dao bolje fotografije, dok je ipak u većini (prema čitateljima) Nokia 8 dala bolje fotografije u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Više fotografija i detaljne rezultate glasovanja možete pronaći na VTechgraphy.com.

Fotografije u uvjetima slabijeg osvjetljenja segment su u kojem je Nokia 8 dobila dosta negativnih kritika, iako iz prve ruke možemo reći kako fotografije napravljene Nokijom 8 u takvim uvjetima nisu najbolje na tržištu, ali su dobre. Po cijeni od oko 500 eura po kojoj se Nokia 8 prodaje, dvostruka 13MP kamera je poprilično sposobna pa i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. No, kao i uvijek, to može bolje, pogotovo jer je Nokia poznata po kameri, a koliko je Nokijin kamera tim (bio) dobar pokazuju i Lumije 950 i XL, koje su i danas u vrhu po pitanju fotografiranja. Nadamo se da će dolaskom ZEISS-a u HMD-ov kamera tim kvaliteta fotografija na svim Nokijama otići prema gore.

Kakvo je vaše mišljenje o fotografijama? 🙂