Video: Nokia 8 rastavljena na proste faktore

Zack sa JerryRigEverything YouTube kanala je rastavio Nokiju 8 na proste faktore. Nakon što je testirao čvrstoću uređaja savijanjem i drugim raznim mučenjem, rastavljanjem je shvatio kako je postignuta čvrstoća ali i da se uređaj može relativno jednostavno rastaviti pa i popraviti.

Ono što se meni sviđa kod unutrašnjeg dizajna Nokije 8 je korištenje zaštitnih pregrada koje drže spojeve kabela na mjestu, ali i korištenje metalne ploče koja je zavidana u kućište s 19 vijaka. Upravo je ovakva konstrukcija razlog korištenja Aluminija 6000 koji je bio glavni akter u iPhonovoj aferi „Bendgate“.

Zack je rekao da je zaslon relativno lako za zamijeniti jer ga na mjestu drži ljepilo koje se zagrijavanjem skida. Naravno, napomenuo je da je ipak bolje dati uređaj na servis nego li se sami upuštati u to jer možete lako oštetiti zaslon. Nadalje je spomenuo da Nokia 8 ima najveću bakrenu cijev za odvođenje topline koju je do sada vidio u nekom mobilnom uređaju. Cijev je uglavnom postavljena iza baterije kako bi odvodila toplinu koja se nakupi njenim trošenjem ali i punjenjem. Jedan dio je zadužen za odvođenje topline od procesora, a njegovu toplinu prikuplja grafitna ploča koja je za njega zalijepljena termalnom pastom.

Zack je na kraju rekao da Nokia 8 nije najjednostavniji uređaj za rastavljanje, ali ga je relativno jednostavno popraviti pa mu je dao prolaznu ocjenu.