Android Authority: Zašto mislim da je Nokia 8 najbolji cjenovno pristupačni flagship

Agresivnim ulaskom Kineza na tržište, pojam “cjenovno pristupačnog flagshipa” brzo se proširio, a koristila ga je i sama Nokia, odnosno Microsoft prilikom predstavljanja Lumije 830, koju je krasio taj naziv.

Autor portala Android Authority Abhishek Baxi napisao je članak naslova: “Evo zašto mislim da je Nokia 8 najbolji cjenovno pristupačni flagship”, odnosno na engleski “Here’s why I think Nokia 8 is the top choice for a mid-range flagship smartphone“.

Članak je zapravo svojevrsna mini recenzija i prepričavanje iskustva autora s uređajem te tumačenje same svrhe uređaja. Naime, Nokia 8 u usporedbi s konkurencijom može izgledati dosadno i bez nekih značajki koje je izdižu na tržištu, no Abhishek tvrdi da je odabrao Nokiju 8 kao svoj primarni uređaj prije OnePlus5 ili Honora 8 Pro jer je riječ o uređaji koji jednostavno radi.

Time ne želi reći da ostali ne rade, nego da Nokia 8 po istoj ili sličnoj cijeni posjeduje sve značajke koje ima konkurencija i općenito svaki element uređaja je na razini.

YouTube

Objašnjava da je Nokia 8 klasično dizajnirana, posjeduje najnovije specifikacije, dobru kameru, čisti Android te da je po cijeni od €500 riječ o uređaju koji kupca neće razočarati.

Članak zašto je Nokia 8 izbor autora Android Authority portala možete pročitati ovdje.

 • ssrki

  Negde sam procitao da su stavili jeftiniji senzor za otisak prsta pa je zato tako spor. Mada, iskreno meni ne smeta. Inace ja sam instalirao oreo beta i tel radi bez greske. E sad, samo da stigne poboljsanje za kameru (n3, i n7) su ha vec dobile tako da ce nama verivatni stici uz oficijelni Oreo

  • vepar

   gledao sam neke recenzije i kod njih fingerprint radi super.ali kod mene je baš spor u usporedbi sa OP3T i Mate 9….
   sad će Oreo sve sredit jer imali su 2000 beta testera i navodno su ispravili sve bugove….

   • ssrki

    Reci molim te, koja ti je oznaka punjaca. Moj je za americko trziste pa hocu da porucim original ali eu varijantu a ne mogu nikako da nadjem oznaku

    • vepar

     model je FC0300 ako šta pomaže 🙂

     • ssrki

      Da da, pomaze. Hvalaaaaaa

 • ssrki

  Tacno tako. Jednostavno odlicna.

 • vepar

  slažem se.imam Nokiju 8,a imao sam OP3,OP3T i Mate 9 u zadnjih godinu i nešto….
  definitivno opravdava uloženo.i za 500€ isto sam uvjeren da bolje nema….