Android Beta program uskoro kreće za Nokiju 6

HMD Global je nedavno najavio da će svi Nokia uređaji do kraja 2017. godine dobiti Android Oreo. Oreo za Nokiju 8 je već spreman s obzirom da je prošao beta test, a izgleda da je sada vrijeme da ostali Nokia uređaji dobiju posljednju verziju Androida. Međutim, prije nego dobiju službenu nadogradnju, HMD Global će prvo otvoriti Nokiamobile Beta Labs za uređaje, odnosno pustiti beta verziju Orea prije nego li bude dostupan putem službenih nadogradnji. Juho Sarvikas je upravo najavio da će vlasnici Nokije 6 uskoro moći preuzeti beta verziju Orea što će HMD-u omogućiti dodatno poliranje OS-a prije službenog puštanja nadogradnje. Nisam siguran odnosi li se ovo i na kineske Nokije 6, TA-1000 i TA-1003, ali nadamo se će i one biti uključene.

Premda bih radije volio vidjeti službenu verziju Orea skoro dostupnu, lijepo je znati da HMD pazi na konačan izgled androida koji će doći na njegove uređaje. Ovo također znači da je HMD Global još uvijek mala firma kojoj treba pomoć krajnjih korisnika uređaja kako bi napravili potrebna testiranja. Pa hajdemo im dat malo ruke dok su još mali 😊.

 • hapz

  pa od prilke tako nekako 🙂

 • hapz

  OREO je koliko znam operativni sistem a ne program

  • luka

   Nije nitko ni napisao da je program.

   • hapz

    Dobro kad nije niko napisao o kakvom se onda programu iz naslova radi?

    • Gordan

     Radi se o “BETA PROGRAMU”. Ne program kao računalni program, nego program beta testiranja. xD
     Naslov je ok.

     • hapz

      radi se o OS android oreo koji je u beti za Nokiju ,, drugo nešto ja zaista ne vidim da piše

     • Gordan

      OS je u beti. To je istina. U slengu se tako kaže. Točno se kaže da je trenutno dostupna beta verzija OS-a koja služi testiranju i bla bla.
      Ajmo sad na program i smisao te riječi u naslovu. Bio je prije par mjeseci članak u kojem se kaže da je Google po uzoru na MS pokrenuo “Program beta testiranja” za nove verzije Androida gdje će korisnicima pustiti na testiranje beta verzije novog OS-a. E to je taj PROGRAM – PROGRAM BETA TESTIRANJA ILI, IZ NASLOVA: “ANDROID BETA PROGRAM”. Ne program kao aplikacija, nego kao plan ili raspored, ali niti jedna od tih riječi ne nosi značenje kao program. Program ne mora biti računalni. Evo primjera za lakše razumijevanje: http://www.sluzbenilist.me/PravniAktDetalji.aspx?tag=%7B72BF2F48-7E34-4CDF-A93B-D379073841A8%7D

      Stvarno se ne pravim pametan, nego pokušavam objasniti, jer je naslov ok. Samo treba razmišljati na drugi način. I da, razumijem kako bi ti naslov “android beta OS uskoro krece za nokiju 6” imao smisla.

     • hapz

      da program plasiranja Os-a

     • Gordan

      PLASIRANJE! E, to sam tražio, nikako se sjetiti. Dugo nisam čuo u upotrebi.

 • vepar

  kad će pustit Oreo za Nokiju 8?čeka se 🙂