FIH prijavio prihod od 3,6 milijardi $ u trećem tromjesečju 2017

Proizvođač Nokia mobilnih uređaja za HMD, FIH Mobile, prijavio je približno 3,6 milijardi prihoda u trećem poslovnom tromjesečju 2017. godine. HMD je prilikom potpisivanja ugovora s Nokijom glede vraćanja njenog imena na tržište mobilnih uređaja na sebe preuzeo troškove licenciranja, dizajna i ubacivanja nove tehnologije, dok je FIH preuzeo proces sklapanja te testiranja i razvoja primijenjene nove tehnologije.

Prijavljen prihod od 3,6 milijardi dolara FIH uspoređuje sa 4,37 milijardi dolara prihoda ostvarenih u prvom i drugom kvartalu ove godine. Nisam mogao pronaći prihod trećeg tromjesečja iz 2016. godine, ali iz financijskog izvješća za drugi dio 2016. godine, gdje je FIH ostvario dobit od 3,9 milijardi dolara, razvidno je udvostručenje prihoda u 2017. godini.

U drugom dijelu 2017., odnosno u drugih 6 mjeseci tekuće godine, FIH očekuje veći gubitak od približno 200 milijuna dolara, koliko je iznosio gubitak u prvom dijelu godine. Međutim, treba napomenuti da HMD nije jedini FIH-ov partner, već FIH također sklapa uređaje za 2 od 5 najvećih kineskih brendova mobilnih uređaj, a zajedničko im je svima da im prodaja uređaja raste iz mjeseca u mjesec pa gubitak u budućnosti ne bi trebao biti velik.

Source: FIH Mobile