Glasine: Nokia 2 sa 2GB RAM-a i 16GB interne memorije stiže u Indiju do kraja godine

Prema najnovijim glasinama, HMD Global do kraja godine kupcima u Indiji namjerava ponuditi Nokia 2 uređaj s 2GB radne memorije i 16GB interne memorije. Nokia 2 najavljena je prije 3 tjedna i već je dostupna u nekim državama poput Rusije ili Južnoafričke Republike, a riječ je o najprihvatljivijem HMD-ovom Android smartfonu. Nokia 2 ima 5-inčni HD zaslon, Snapdragon 212, 1GB RAM-a, 8GB interne memorije, veliku 4100mAh bateriju i Android 7.1.1.

Nova, jača verzija Nokije 2 ne bi bila začuđujuća, jer je HMD već plasirao Nokiju 5 s 3GB radne memorije u Indiji, preko trgovine Flipkart koja bi trebala ekskluzivno prodavati i Nokiju 2 2GB/16GB. Regularna Nokia 2 će do kraja ovog mjeseca biti dostupna u Indiji po cijeni od 92 eura (696 kuna), dok bi Nokia 2 2GB/16GB trebala biti dostupna krajem sljedećeg mjeseca, putem Flipkarta po cijeni od 105 eura (795 kuna). Budući da su svi uređaji koje HMD prodaje u Indiji ujedno i proizvedeni u Indiji, a globalne varijante se proizvode većinom u Kini, malo je za očekivati da će ostatak svijeta vidjeti Nokiju 2 s više RAM-a. Isto tako, mnoga tržišta razvijenog svijeta ovaj uređaj će vjerojatno zaobići, što i nije čudno gledajući konfiguraciju razvijenih tržišta.

Lijepo je što HMD kupcima nudi više opcija, iako osobno mislim da je uređaj ispočetka trebao imati 2GB radne memorije. Tada bi definitivno bio atraktivniji, ali bi i ugrozio prodaju Nokije 3, koja se ipak prodaje po većoj cijeni.

via: BSU