Glasine: Nokia 9 dolazi sa bežičnim punjenjem, IP67 certifikatom, ali bez 3.5mm utora za slušalice

Kako se približava moguće predstavljanje Nokije 9, tako sve više informacija kruži internetom što nam to zaista HMD priprema. VTechgraphy piše da je poznati član Nokibar Baidu foruma, koji je u prošlosti dijelio istinite informacije o nepredstavljenim uređajima na mreži, odlučio podijeliti neke informacije o Nokiji 9. Potvrdio je da je dizajnom uređaj sličan onome što smo mogli vidjeti iz zaštitnih maski koje su se pojavile prije nekog vremena, te da Nokia 9 nažalost neće imati 3.5mm utor za slušalice.

Nadalje, navodi da će zbog staklene poleđine, Nokia 9 podržavati bežično punjenje – značajku koju je Nokia imala na smartfonima iz 2012. godine. Navodi da je staklo koje koristi HMD na Nokiji 9 izrazito kvalitetno, bolje nego ono na flagship Galaxy uređajima. Nokia 9 također će imati IP67 certifikat, što znači da je otporna na prašinu i vodootporan do 1m vode.

Kad bi trebali nagađati, mislimo da će se predstavljanje Nokije 9 dogoditi ovaj tjedan 30.11. na Slush konferenciji u Helsinkiju. Dan iza (1.12) je HMD-ov prvi rođendan (startanje samostalnog rada), a cijeli događaj je u Finskoj. Naravno, informacije navedene u članku o Nokiji 9 treba uzeti s dozom rezerve jer ćemo sve točno znati tek kad HMD predstavi uređaj.

via: VTechgraphy

izvor: Baidu