Nokia 5 i 6 sljedeće na redu za Beta Labs i Android Oreo

HMD je danas počeo s puštanjem Android 8 Oreo nadogradnje za Nokiju 8. Puštanje će biti izvršeno tijekom sljedeća 2 dana, dok oni koji su uređaj uzeli u operatera trebaju čekati odobrenje operatera, što može potrajati do tjedan (ili više?) dana. Također je danas objavljeno da su Nokia 5 i 6 sljedeći uređaji koji su na redu za Nokijin Beta Labs program preko kojeg će se testirati beta verzija Android Oreo OS-a.

 

Na Twitteru, Juho Sarvikas, CPO HMD-a podijelio je da su pregledali posljednje verzije Oreo OS-a na Nokijama 5 i 6 te da će ti uređaji uskoro ući u Beta Labs program. To znači da će se svi koji se odluče za testiranje Android Oreo Beta OS-a na Nokiji 5 i 6, moći prijaviti na Nokijinim stranicama s emailom i IMEI brojem uređaja te preuzeti beta verziju Androida. Isto tako, kako se bliži kraj godine, sve je jasnije da će HMD teško sve predstavljene uređaja nadograditi na Oreo do kraja godine (mjesec i tjedan dana).

 

Juho je također podijelio s pratiteljima da već rade s MediaTekom na Oreo OS-u za Nokiju 3, te da vrte “buildove” Orea na Nokiji 3, no jasno je kako ima još posla prije službenog puštanja. Osim Nokije 3, 5, 6 i 8, na Android 8 Oreo bit će nadograđeni i Nokia 2 i Nokia 7, čim HMD završi nadogradnju za te uređaje.