Nokia 7 neće tako skoro u Europu i ostala tržišta

Gotovo sam siguran da bi mnogi od vas željeli odmah kupiti novi Tesla model 3 električni automobil, ali to neće biti moguće u dogledno vrijeme. Ista se može reći i za Nokiju 7, novi Nokia smartfon kojeg je HMD predstavio nedavno ekskluzivno za kinesko tržište. Na predstavljanju Nokije 2 u Indiji, HMDov direktor za marketing Pekka Rantala je u intervjuu za Indian Express rekao da na to ali i svjetsko tržište Nokia 7 neće tako skoro doći.

Imajući na umu neke specifikacije ovog uređaja koje su viđene i na Nokiji 8, takva odluka nije čudna. Nokia 7 bi manjom cijenom mogla ugroziti prodaju Nokije 8, dok će na kineskom tržištu koje osmicu nije vidjelo, jeftinija sedmica sigurno ostvariti bolje prodajne rezultate. Ne zaboravimo da je u Kini veća konkurencija u domeni osmice jer kineski proizvođači mobilnih uređaja još uvijek dobro žive od plasiranja istih na vlastito tržište.

Možda HMD planira predstaviti malo izmijenjenu verziju Nokije 7 za Europu i ostatak svijeta na MWC-u, što je već napravio s Nokijom 6.

Uglavnom, Nokiju 7 nećemo tako skoro vidjeti pa je najbolje uštediti za Nokiju 8 ili čekati sljedeću generaciju Nokia smartfona.

 

Hvala Deep na dojavi 🙂

 

Izvor