Nokia 9 maske već dostupne od proizvođača Terrapin Accessories

I prije nego što se Nokia 9 službeno pojavila na tržištu, maske za uređaj raznih proizvođača postale su dostupne na internetu. Kada nam je Terrapin Accessories poslao maske za Nokiju 8 (i 6 i 5), čiju mikro recenziju možete očekivati uskoro, na pakiranju je pisalo maska za Nokiju 8 / Nokiju 9. Nakon što smo kontaktirali Terrapin, rekli su nam da su dobili takve specifikacije (dimenzije) za oba uređaja te da će predstaviti maske s točnim dimenzijama Nokije 9 kada budu primili točne dimenzije. To su, prema svemu sudeći, i učinili.

Na službenoj internetskoj trgovini Terrapina pojavila se serija zaštitne dodatne opreme za još nepredstavljenu Nokiju 9. Maske se poklapaju sa objavljenom fotografijom pozadine uređaja te sa skicama objavljenim na kineskom forumu što smo do sada vidjeli. Na poleđini je vidljiv otvor za kućište kamere, bljeskalice i mikrofon i/ili infracrveni senzor. Na vrhu uređaja vidljiva je rupa koja bi mogla biti ili za 3.5mm utor za slušalice ili za treći mikrofon.

Osim Terrapina, maske raznih proizvođača su dostupne na Amazon.com i sve imaju rupu na vrhu. Nakon detaljnijeg uvida u fotografije sa stranica proizvoda na Amazonu, izglednije je kako je riječ o rupi za mikrofon, prije nego o rupi za utor za slušalice.

U svakom slučaju, pojavilo se mnoštvo dodatne opreme za Nokiju 9, no uređaja još nema. Pojava dodatne opreme sugerira da je predstavljanje uređaja blizu, možda već sljedeći tjedan na Slush konferenciji u Helsinkiju. Tijekom prvog dana Slusha, rezerviran je period od 15 minuta na glavnoj pozornici za (jedino) predstavljanje proizvoda. Kako je Nokia N1 tablet predstavljen na Slushu u istom vremenskom periodu, pretpostavljamo da bi to predstavljanje moglo biti predstavljanje Nokije 9.

Izvor: Terrapin