Nokia Flexi 10 bazne stanice su manje i energetski isplativije od konkurentskih

Nokia brand uglavnom poznajemo kroz mobilne uređaje, ali već vrapci na grani znaju da je Nokia mnogo više od samih mobitela. Kada je propao odjel za uređaje i usluge, Networking odjel je bio taj koji je na sebe preuzeo pad tvrtke te je ponovno osovio na noge. Čak je i trenutni izvršni direktor Rajeev Suri iz Networks odjela. Bez mrežnog hardvera svijet mobilnih uređaja ne bi bio moguć, a Nokia radi puno na usavršavanju mobilnih mreža.

Nokia već duže vremena radi na energetski efikasnim baznim stanicama Flexi Multiradio 10. Ove bazne stanice podržavaju veći kapacitet mreže, omogućavaju veću efikasnost i fleksibilnost s manjim troškovima s obzirom da je lako prilagodljiva potrebama. Nadalje, Flexi 10 je najmanja bazna stanica na svijetu a budući da je visokog kapaciteta i softverski prilagodljiva ne treba ih mnogo da bi pokrili određeno područje.

Barry French on Twitter

Worried about energy consumption and rental costs? This photo says it all. Smaller. Higher Performance. Better. Nokia. Great innovation wins the day.

Nokijin Barry French je objavio zanimljivu fotografiju na kojoj se vidi kako dvije ili tri Nokia Flexi 10 bazne stanice pokrivaju jednako područje kao 9 stanica konkurentskog proizvođača mrežne opreme. Zahvaljujući tim stanicama Nokia je smanjila potrošnju energije ali i cijenu prostora za postavljanje antena što će sigurno biti u interesu mnogim operaterima. Nokia ugrađuje ove stanice preko 10 godina što znači da su dobro testirane i bez dječjih bolesti.

Ukoliko želite saznati više o Flexi 10 stanicama kliknite na link.