Nokia nam može pomoći u digitalizaciji bolnica i zdravstvenog sustava

Digitalna bolnica, digitalna tehnologija u bolnicama, IT, mobilne tehnologija… Pitanje je mogu li se ovi termini I pojmovi primijeniti u bolnicama budućnost, i zdravstvu općenito. Doduše, ne treba gledati puno u budućnost jer su potrebna tehnologija i softver već tu.

Nedavno sam pričao s prijateljem koji je liječnik u splitskom KBC-u na temu digitalizacije u bolnici, odnosno hrvatskom zdravstvu. Danas je riječ digitalizacija predmet sprdnje zahvaljujući ljudima koji nisu znali pravo značenje te riječi, no ona uvelike može pomoći u unaprjeđenju naših bolnica. Prijatelj mi je rekao da bi volio imati komunikaciju s više odjela putem aplikacije na tabletu, u realnom vremenu pratiti određene parametre svojih bolesnika, ili vidjeti što im je zapisano na „digitalnim“ kartonima na dnu kreveta… Ima tu još mnogo stvari koje uključuju digitalizaciju zdravstva a njemu bi olakšali posao. U konačnici i pacijentima život.

Uglavnom, Nokia već nudi rješenja za digitalizaciju bolnica i zdravstvenog sustava. Upravo je Healthcare IT odjel izdao kratku e-knjigu vezanu uz temu u kojoj objašnjavaju na koji način Nokia može pomoći u digitalizaciji bolnica te kako se to može odraziti na liječnike, pacijente i IT službu.

Nokia Healthcare IT on Twitter

Download our “The Digital Hospital” ebook: A better experience for patients, practitioners and #healthcare IT. https://t.co/S1FHCHhl2A

Ne znam je li ovo moguće iskoristiti tako brzo u Hrvatskoj i šire, ali ako koji liječnik ovo slučajno čita evo mu link s kojeg može preuzeti e-knjigu.