Nokia nastavlja suradnju s DC-om. Nokia 8 je službeni mobitel filma Justice League

Definitivno je jedna od najupečatljivijih, meni barem, scena u Nolanovom prvom Batmanu „The Dark Knight“ kada Lucius Fox skenira zgradu sa iPhone killerom, odnosno Nokijom 5800 XM, inače proizvod Wayne korporacije, i kasnije locira Jockera kojeg je utjelovio jedinstveni Heath Ledger.

Kasnije se Nokia ponovno pojavljivala u trilogiji, a sljedeća po redu je bila Lumia 900 (Stormtrooper), a Nokia Lumia 925 se pojavila u filmu Superman: Man of Steel, koji je također DC-ov junak. Na taj način je Nokia poprilično pomogla promoviranju svojih uređaja, a izgleda da će istim putem ići i HMD koji je nastavio suradnju s DC-om, s obzirom da je Nokia 8 službeni uređaj novog filma Justice League.

Da ne odem dublje u modernu pop kulturu, fokus ću usmjeriti na Nokiju 8, odnosno njenu promociju koja bi mogla biti interesantna svim štovateljima Justice League junaka i budućim vlasnicima trenutno najbolje Nokije na tržištu. Ukoliko ste stanovnik Velike Britanije (poput Gazde), stariji od 18 godina i kupili ste Nokiju 8 u bilo kojem prodajnom službeno najavljenom mjestu (Carphone, EE, Virgin, John Lewis, Amazon, Littlewoods, Very ili Nokia Mobile shop), možete osvojiti nagradno putovanje u Los Angeles, Berlin ili Justice League opremu.

 

Da bi ušli u natjecanje morate unijeti IMEI broj kupljene Nokije 8 na ovu stranicu. Ako ste državljanin Velike Britanije, a kupili ste uređaj van nje, pokušajte svejedno ukucati IMEI broj pa nam javite je li sve u redu. Najbrži naći za pronaći IMEI broj je da ukucate *06# u uređaj.

 

Kako je HMD ekskluzivan partner filma, DC je napravio poseban trailer s Nokijom 8 kao filmskim platnom. Pogledajte video ispod.

 

 

Ako želite saznati više o nagradnoj igri, kliknite ovdje. Za sva ostala pravila kliknite ovdje.

Naravno, nakon sve ove pompe, opravdano se postavlja pitanje koliko Nokia, odnosno HMD imaju koristi od ovakvog tipa marketinga. Ako su svi ostali načini oglašavanja (oglasi, plakati, preko društvenih mreža) pravilno odrađeni, ovakav tip marketinga može donijeti samo pozitivan rezultat. Rezultat će biti još i bolji ako se Nokia 8 pojavi u filmu. Trenutno je HMD uglavnom promovirao Nokiju 8 na većim i važnijim tržištima što nije loše imajući na umu da HMD trenutno ne može proizvesti veće količine mobilnih uređaja te da se sve brzo razgrabi. HMD je najavio kako će nova faza marketinga krenuti kada potražnja ne bude veća od proizvodnje (izjavio Pekka Rantala). Možda bi im bilo pametno napraviti i posebnu verziju Nokije 7, npr Justice League Nokia 8.

Kakva su vaša promišljanja o temi? Biste li nosili jednu Nokiju 8 s Batmanovim znakom ili ste Marvelovac?

 

 

Tags:,
 • Gagi990

  U kome filmu se pojavljuju Samsung telefoni od Marvela, ja se sjecam dal kapetan Amerika prvi dio ?


  • Meni je od Marvela samo upečatljiv ostao prvi Iron Man kad je Stark koristio neki LG za javljanje iz Afganistana 🙂

   • Gagi990

    Da Iron Man je koristio LG, pa kasnije HTC, pa su kasnije napravili IRON MAN Samsung Galaxy S6 i posle toga nista. Tako da kazem mnogi su probali i odustali a Nokiji tj HMD posle neuspelog pokusakaja Nokie,Microsofta mislim ne treba i HMD da ponavlja ovu gresku.Huawei je Honor se pojavljivao u DR.Strange filmu,a u zadnjim osvetnicima ili Kapetanu Americi je bio aman Vivo.U Iron Manu se pojavljuje neki LG koji je providan i to mi je vrh.

 • Gagi990

  Ja ne mogu shvatiti da neko moze biti ovoliki kreten da gura nesto i da reklamira se preko filmova kada to vise ne pali.Sjecam se dal prvi film kapetan Amerika kada je Samsung dal tada S6 napravio neku svoju verziju i reklamirao.Posle toga ni Samsung vise ne reklamira, vec su to preuzeli kinezi, dal u novom filmu je Vivo.Ne shvatam HMD, Nokia je isla preko toga i nije uspelo, tj palilo je nekada pre mozda 10 godina, Microsoft je nastavio to i nije uspeo.Od kako su predstavili Nokiu 6 u Kini do danas, nisam video nigde jednu jedinu reklamu za nove Nokie, ni kod operatera niti igde.Bio je MTS u Srbiji reaklamirao jedno mesec Nokiu 3310 i nista vise, pa jel toliko tesko platiti operaterima.Daju masne pare ovo za filmove a najgore sto od toga nema nista, sjecal se ko ambasadora za Nokiu, koristi iPhone privatno a reklamira Nokiu.Isto kao Ronaldo reklamira ZTE a koristi iPhone, totalno promaseno,a Messi dal reklamira Oppo a i on koristi iPhone sto je najsmesnije.To je bacen novac, njima treba sto je Huawei uradio a to je reklama preko operatera i sa njima dogovor.Huawei je pametno uradio isao preko oparatera digao brend, kada je digao napravio partnerstvo za kameru sa Leicom i sada sklopio sa Porscheom da prave njihovu verziju telefona i ljudi se reklamiraju.A ne filmove, sto je isfuran fazon.Da makar u svakom bioskopu gde se predstavlja ovaj film da moras da delis letke o novim Nokia telefonima pa hajd, ali to sto je Nokia tj HMD sponzor ili sto ce neko u filmu videti tvoj telefon na 5 sekudni dati toliku lovu je zalosno.Posebno jer stvarno cekam da se Nokia telefoni vrate gde trebaju, ali prave opet greske koje su pravili pre i koci ih isto.Bice na kraju da ce Huawei biti 1 proizvodjac telefona, samo da malo srede procesore, da brze azuriraju OS i da daju duzu podrsku za android na telefonima bilo bi vrh, posto su im kamere stvarno se popravile i ako ga ja ne volim jos uvek 🙂


 • He he, taman su strane izabrali 🙂