Nokia nastavlja suradnju s DC-om. Nokia 8 je službeni mobitel filma Justice League

Definitivno je jedna od najupečatljivijih, meni barem, scena u Nolanovom prvom Batmanu „The Dark Knight“ kada Lucius Fox skenira zgradu sa iPhone killerom, odnosno Nokijom 5800 XM, inače proizvod Wayne korporacije, i kasnije locira Jockera kojeg je utjelovio jedinstveni Heath Ledger.

Kasnije se Nokia ponovno pojavljivala u trilogiji, a sljedeća po redu je bila Lumia 900 (Stormtrooper), a Nokia Lumia 925 se pojavila u filmu Superman: Man of Steel, koji je također DC-ov junak. Na taj način je Nokia poprilično pomogla promoviranju svojih uređaja, a izgleda da će istim putem ići i HMD koji je nastavio suradnju s DC-om, s obzirom da je Nokia 8 službeni uređaj novog filma Justice League.

Da ne odem dublje u modernu pop kulturu, fokus ću usmjeriti na Nokiju 8, odnosno njenu promociju koja bi mogla biti interesantna svim štovateljima Justice League junaka i budućim vlasnicima trenutno najbolje Nokije na tržištu. Ukoliko ste stanovnik Velike Britanije (poput Gazde), stariji od 18 godina i kupili ste Nokiju 8 u bilo kojem prodajnom službeno najavljenom mjestu (Carphone, EE, Virgin, John Lewis, Amazon, Littlewoods, Very ili Nokia Mobile shop), možete osvojiti nagradno putovanje u Los Angeles, Berlin ili Justice League opremu.

 

Da bi ušli u natjecanje morate unijeti IMEI broj kupljene Nokije 8 na ovu stranicu. Ako ste državljanin Velike Britanije, a kupili ste uređaj van nje, pokušajte svejedno ukucati IMEI broj pa nam javite je li sve u redu. Najbrži naći za pronaći IMEI broj je da ukucate *06# u uređaj.

 

Kako je HMD ekskluzivan partner filma, DC je napravio poseban trailer s Nokijom 8 kao filmskim platnom. Pogledajte video ispod.

 

 

Ako želite saznati više o nagradnoj igri, kliknite ovdje. Za sva ostala pravila kliknite ovdje.

Naravno, nakon sve ove pompe, opravdano se postavlja pitanje koliko Nokia, odnosno HMD imaju koristi od ovakvog tipa marketinga. Ako su svi ostali načini oglašavanja (oglasi, plakati, preko društvenih mreža) pravilno odrađeni, ovakav tip marketinga može donijeti samo pozitivan rezultat. Rezultat će biti još i bolji ako se Nokia 8 pojavi u filmu. Trenutno je HMD uglavnom promovirao Nokiju 8 na većim i važnijim tržištima što nije loše imajući na umu da HMD trenutno ne može proizvesti veće količine mobilnih uređaja te da se sve brzo razgrabi. HMD je najavio kako će nova faza marketinga krenuti kada potražnja ne bude veća od proizvodnje (izjavio Pekka Rantala). Možda bi im bilo pametno napraviti i posebnu verziju Nokije 7, npr Justice League Nokia 8.

Kakva su vaša promišljanja o temi? Biste li nosili jednu Nokiju 8 s Batmanovim znakom ili ste Marvelovac?

 

 

Tags:,