Nokia Steel HR ponovno dostupan u Nokia trgovini

Sjećate li se Nokia Steel HR sata, nešto pametnijeg analognog sata s malenim zaslonom koji može mjeriti i otkucaje srca? Ako jeste, razveselit će vas informacija da je Nokia Health najavila njegovu ponovnu dostupnost na web trgovini. Steel HR je predstavljen prije gotovo godinu dana kada je Nokia Health još bila Withings. Nokia je početkom 2017. godine započela sa zamjenom tog branda svojim i Steel HR, kao perjanica ponude, je nestao bez traga. Nokia nije dala mnogo informacija zbog čega je sat povučen sa tržišta, već je kratko obavijestila zainteresirane da će biti ponovno dostupan krajem 2017. godine.

Tako i bijaše, Nokia Steel HR je ponovno dostupan a njegova isporuka za rane predbilježbe počinje početkom prosinca.

Sat je dostupan u izvedbama kućišta od 36 mm i 40 mm, ali u ograničenim količinama. Uz sat je moguće kupiti i različite remene izrađene od kože (smeđi i crni) ili silikona (bijeli, crni, plavi, sivi, žuti i boje borovnice) te isprepletene remene koji više odgovaraju ljetnim vremenima. Sam sat je dostupan u bijeloj i crnoj varijanti. Steel HR od 36 mm će vas koštati 189,95€ (1440 kn), dok je 40 mm model skuplji i košta 199,95 €, odnosno približno 1510 kn. Ono što izdvaja ovaj sat iz gomile drugih mogućnost praćenja koraka, prijeđene udaljenosti, potrošenih kalorija, ciklusa sna, treninge poput plivanja, trčanja, otkucaja srca te prikazivanja različitih obavijesti putem malenog, okruglog LCD zaslona. Steel HR ima ugrađen MEMS 3-axis akcelerometar a njegova baterija će potrajati do 25 dana (ovisno o načinu korištenja). Sva mjerenja koja ovaj sat obavlja se pohranjuju na vaš mobitel unutar Nokia Health Mate aplikacija koja je dostupna za korisnike Android i iPhone uređaja.

Istina je da za znatno manje novce (180 kn) možete kupiti Xiaomi Mi Band 2 narukvicu koja ima iste funkcije, no nije upakirana u prekrasno kućište analognog sata te nije vodootporna do dubine od 50 metara.

 

Ako ste zainteresirani za Nokia Steel HR sat skoknite na Nokia Health trgovinu pa ga malo proučite.