Nokia Steel HR – Što je novo?

Nokia Steel HR, vjerojatno uskoro jedan od popularnijih analognih digitaliziranih satova na tržištu, je napokon postao dostupan za šire mase. Sat je moguće naručiti na Nokia Health trgovini a isporuka kreće početkom prosinca. Steel HR je predstavljen krajem 2016. godine kada je Nokia Health odjel još bio Withings, i nedugo nakon je postao nedostupan u trgovinama. Tako je ostalo sve do nedavno.

Sada kada je došao natrag, uredu je vidjeti ima li kakvih promjena. Na prvi pogled Steel HR izgleda kao onaj prvotni model, no vidljive su promjene na naličju sata. Oznake na pokazivaču dnevnog napretka su manje i ujednačene, a Nokia je zamijenila prednje staklo safirnim koje se znatno manje grebe. Kazaljke su također nešto šire kako bi bile uočljivije, a naličje izgleda malo deblje s obzirom na uzdignuće iznad zaslona vidljivo na službenim renderima.

Službeni remeni su prema fotografiji nešto širi, a na naličje je osim Nokia loga dodana i oznaka 5 ATM što označava dubinu do koje je Steel HR vodootporan.

Nokia je također unaprijedila algoritam mjerenja otkucaja srca kako prenosi Wearable magazine, tako da bi to mjerenje trebalo biti preciznije u budućnosti.

Nadalje, Nokia je postavila i staklo iznad senzora otkucaja srca pa vjerojatno vlaga neće više ulaziti u unutrašnjost sata, a redizajniran je i punjač.

Ask Nokia Health on Twitter

@HellstromRobert Hi Robert – We added glass over the heart rate sensor and redesigned the charger.

 

Uglavnom, ovo je sve što sam ja uspio pronaći, a ako vi vidite još nešto ili saznate nove informacije javite putem komentara.