Nove reklame za Nokiju 8 podsjećaju na stare reklame za Lumiju 925?

NokiaMobile je započela s ozbiljnijom promocijom Nokije 8 objavljujući kratke video spotove koji promoviraju određene opcije. Prvi takav je plasiran prije dva tjedna i bio je vezan uz opcije kamere, dok je drugi objavljen nedavno i promovira Google Pay opciju koja s Nokijom 8 izgleda kao dječja igra. Video po stilu cilja na mlađu populaciju kojoj je i namijenjena Nokia 8, prosječni vrhunski top model.

 

Međutim, druga stvar mi je privukla pažnju kod ova dva videa, a prije nego se bacim na nostalgično prisjećanje pogledajte oba videa u nastavku.

 

 

Ne znam tko je režirao ova dva videa ali vidim određene sličnosti sa starijim promotivnim videima za određene Lumia uređaje, u biti za Lumiju 925. Taj video koji mi je iskočio iz dugotrajnog pamćenja se odnosio na promoviranje kamere Lumije 925 koja je svojevremeno donijela velik otvor blendi, 5 6 Zeiss leća, optičku stabilizaciju, vrhunske algoritme za obradu… Stil videa mi je isti kao i nova dva videa Nokije mobile. U oba su mladi ljudi u fokusu, plešu, zezaju se, čine egzibicije sa prijevoznim sredstvima (skuter ili koturaljke), a u oba se provlače raznobojna LED svjetla.

Premda glazba nije ista, ova na današnjim videima je više agresivnija, atmosfera u oba videa je ista i odmah me navodi na provođenje vremena s Lumijom 925 ili Nokijom 8. Dobro, to i je bit reklame, ali zanimljivo bi bilo znati je li HMD upotrijebio iste redatelje kao onomad Odjel za uređaje i usluge za svoje reklame… što se vama čini, ima li sličnosti?

Možda sam ipak samo nostalgičan za vremenima kada je Nokia imala sredstava raditi dobre promotivne video filmove kojih danas očito nedostaje ili ih ima na kapaljku.

 

Hvala Gagi990 na dojavi 🙂