Nove reklame za Nokiju 8 podsjećaju na stare reklame za Lumiju 925?

NokiaMobile je započela s ozbiljnijom promocijom Nokije 8 objavljujući kratke video spotove koji promoviraju određene opcije. Prvi takav je plasiran prije dva tjedna i bio je vezan uz opcije kamere, dok je drugi objavljen nedavno i promovira Google Pay opciju koja s Nokijom 8 izgleda kao dječja igra. Video po stilu cilja na mlađu populaciju kojoj je i namijenjena Nokia 8, prosječni vrhunski top model.

 

Međutim, druga stvar mi je privukla pažnju kod ova dva videa, a prije nego se bacim na nostalgično prisjećanje pogledajte oba videa u nastavku.

 

 

Ne znam tko je režirao ova dva videa ali vidim određene sličnosti sa starijim promotivnim videima za određene Lumia uređaje, u biti za Lumiju 925. Taj video koji mi je iskočio iz dugotrajnog pamćenja se odnosio na promoviranje kamere Lumije 925 koja je svojevremeno donijela velik otvor blendi, 5 6 Zeiss leća, optičku stabilizaciju, vrhunske algoritme za obradu… Stil videa mi je isti kao i nova dva videa Nokije mobile. U oba su mladi ljudi u fokusu, plešu, zezaju se, čine egzibicije sa prijevoznim sredstvima (skuter ili koturaljke), a u oba se provlače raznobojna LED svjetla.

Premda glazba nije ista, ova na današnjim videima je više agresivnija, atmosfera u oba videa je ista i odmah me navodi na provođenje vremena s Lumijom 925 ili Nokijom 8. Dobro, to i je bit reklame, ali zanimljivo bi bilo znati je li HMD upotrijebio iste redatelje kao onomad Odjel za uređaje i usluge za svoje reklame… što se vama čini, ima li sličnosti?

Možda sam ipak samo nostalgičan za vremenima kada je Nokia imala sredstava raditi dobre promotivne video filmove kojih danas očito nedostaje ili ih ima na kapaljku.

 

Hvala Gagi990 na dojavi 🙂

 • Goran William

  Logično je da sliče ne lumie isto kao i na Nokiu N9 – staru legendarnu (da ne bude zabune), logično je da žele nazad Nokia fanove, a mnogi smo još na win10 lumiama. Uz lumiu koristim i računala sa win10 OS-om, te HP tablete i sve radi savršeno. Nadam se da će ipak izaći i novi smartphonei sa pravim win10 Os-om. MS želi sa win10 stopiti i androide i iOS, potom je sasvim logično da ih jednog dana jednostavno prisvoje …… Što se pak tiče Nokia, čekam 9-tku,pa ćemo vidjeti što dalke

 • nokiainsider

  puno bolja nego za n8, ma fali inovacije danas nekako sve copy paste dosadno pravo prije se znala razlika i koje king nr 1 a danas je sve to nekako u 5dag

 • nokiainsider
 • nokiainsider

  reklama nista posebno, a da jest sa 6 leca,920 je imala pet kao i cuvena 808


  • Nisam više bio siguran je li 5 ili 6

 • Gagi990

  Malo lice, mada ovaj za Nokiju 8 nije to to kao za 925.Mada iskreno ovaj videi od 925 i nije nesto ima i boljih, zar Lumia 925 nema 6 leca?