Službena Nokia internet trgovina službeno startala u Europi

HMD je od samog početka najavljivao da prodaja Nokia uređaja neće biti ograničena samo na operatere ili klasične prodavače, već da ići i putem službene internet trgovine. Polagano je HMD počeo plasirati Nokia uređaje putem ovlaštenih prodavača, a sad je napokon pokrenuo službenu Nokia Internet trgovinu. Do nje možete doći putem službene Nokia.com stranice, a trenutno je moguće kupiti sve Nokia uređaje izuzev Nokije 7 i 2, osnovne uređaje i neku dodatnu opremu. U ponudi trgovine nema nekih najavljivanih boja uređaja kao ni Nokia slušalica ali i druge dodatne opreme.

 

Premda će se ponuda povećati kroz dogledno vrijeme, nadam se da će tako i trgovina postati dostupna za sve države. Rusija trenutno ima svoju trgovinu, dok je u Europi moguće kupovinu obaviti trenutno samo u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Poljskoj i Finskoj. Za države poput Češke, Danske, Mađarske, Irske, Nizozemske, Portugala, Rumunjske i Švedske isporuku radi trgovina za Veliku Britaniju. Ako ste u Austriji onda morate kupovati preko Njemačke trgovine, dok Belgijanci i Luksemburžani moraju koristiti francusku trgovinu. Treba imati na umu da za jeftiniju dodatnu opremu poštarina košta skoro koliko i proizvod.

 

Za sada nemamo informacije hoće li Nokia trgovina raditi na Balkanu, no i onako nam to nije bitno jer su trenutno Nokije dostupne kao i određena dodatna oprema.