Video: Koja je svrha Nokia BPM+ i Nokia Thermo uređaja

Nokia nastavlja promovirati svoje uređaje iz odjela za zdravlje, ovaj put plasiranjem novih demo videa za Nokia Thermo i Nokia BPM + (monitor krvnog tlaka). Videozapisi su osmišljeni kao pokazni, s glavnom svrhom upoznati budućeg korisnika s njima te im pokazati moguću primjenu. Nokia je uvijek bila dobra u izradi demo videa koji su jako dobro znali prikazati nekakav uređaj krajnjem korisniku, i dati mu eventualnu svrhu ako je budući kupac nije ni znao. Sjetimo se samo OZO kamere gdje je Nokia odradila ogroman posao u prikazivanju svih mogućnosti novog proizvoda.

Međutim, iz videa se da primijetiti da nije sve u uređaju, već mnogo toga ovisi i  o načinu prikazivanja te korištenja podataka nakon svakog mjerenja. Svako mjerenje obavljeno tlakomjerom ili termometrom se prenosi putem BT-a u aplikaciju na mobilnom uređaju gdje možete vrlo lako promotriti podatke te dobiti nekakve općenite smjernice što i kako napraviti da bi poboljšali svoje zdravlje.

 

Mislim da konstantno mjerenje bilo kojim gadgetom ili uređajem nema smisla, već bi trebalo upotrebu racionalizirati. Tako nećemo koristiti uređaje opsesivno, već pametno. ga koristiti opsesivno, već na pametan način. Zasigurno se ne trebamo svakodnevno vagati, ili mjeriti temperaturu svakih pola sata, ali moram priznati da je Nokia učinila ta mjerenja zabavnima i jednostavnima te da ove vrste uređaja imaju budućnost. Možda bi trebali biti još manji ili na neki način sjedinjeni. Zamislite Nokia Thermo i BPM na jednom uređaju.

  • dxdy

    kao i svaki gadget ispočetka ga stalno koristimo no onda nam dosadi 🙂 ja osobno sam uzeo Termo sad dok je bio na akciji za 66 € jer ja moram stalno svoju temperaturu kontrolirati, a uništio sam more živinih i drugih kontaktnih termometara. Isto tako mrzim kad u bolnici mjere sa istim termometrom svima pacijentima temperaturu.

    no jedan savjet, ne morate nužno na glavnom mobitelu imati Thermo aplikaciju, jednostavno koristitie neki jeftikaner stari android preko kojeg će na Nokia računu se sve voditi (dobra stvar ako više ljudi koriste Thermo pa se sve vodi preko jednog mobitela), a lako pristupite podacima na https://dashboard.health.nokia.com https://uploads.disquscdn.com/images/06d760085dbd1224af4a19db402537acca2b64f43695eef0c7491a6422ef6091.jpg

    A najveća je fora što ipak malo izgleda moderno i slično kao skeneri (medicinski trikoder, barem onaj dio s kojim skeniraju pacijenta) iz Zvjezdanih staza