Video: Nokia Micro-Node je poprilično izdržljiv proizvod

Dugo sam vremena povezivao ime Nokia jedino uz mobitele. Vjerujem da tu nisam bio jedini. Prije nekoliko godina počeo sam više istraživati tu tvrtku i otkrio raznolikost njenih poslova. Kako sam više naklonjen hardveru zanimalo me što sve osim mobitela Nokia proizvodi. Riječ je o mnogim uređajima koji baš i nisu prisutni u našem svakodnevnom životu, i većina njih se nudi tele operaterima, pružateljima telekomunikacijskih usluga i drugim tvrtkama.

Nakon pada Odjela za usluge i uređaje Nokia se odlučila ponovno unovčiti vlastiti brand da bi ga potom iskoristila za promoviranje drugih poslovanja, odnosno manje poznatog hardvera. To dokazuje i posljednji demo video za Nokia Micro-Nodes, odnosno male gradske antene kojima operateri mogu jednostavno dovesti brzi Internet u kvartove. Te antene su napravljene kako bi izdržale sve vremenske uvjete i razne sile. Premda nisu igračka za djecu, u videu je antena ipak prošla kroz dječje ruke.

 

Ovo je definitivno dobar način promoviranja manje interesantnog hardvera široj publici, a nabacit će osmjeh na lice svima koji se susreću s ovom Nokijinom opremom.