Android Oreo Beta dostupna za Nokiju 5; uskoro i na 6

HMD-ov direktor proizvoda Juho Sarvikas na Twitteru je objavio da je otvoren Nokia Beta Labs program preko kojeg će zainteresiranim korisnicima, koji žele pomoći HMD-u ispraviti sve bugove u finalnoj verziji i koji su svjesni rizika korištenja beta OS-a, moći preuzeti Android 8 Oreo Beta OS za Nokiju 5.

 

Svi zainteresirani svoj uređaj za program Nokia Beta Labs mogu prijaviti OVDJE, a program preko kojeg se isporučuje beta verzija OS-a uskoro bi trebao biti otvoren i za Nokiju 6.

Ako ste se prijavili i preuzeli Oreo Beta na vašu Nokiju 5, slobodno nam javite dojmove u komentarima. 🙂

 • ¡No pasarán!

  Pokusao da udjem u recovery kad ono nista … izbaci Onaj dead android logo i pise no command , wtf (izgleda su namerno blokirali recovery) hteo sam samo da obrisem cache.

 • Dado

  Jel postoji mogućnost da se upali ekran na n3 kad stigne obaveštenje kad već nema led za obaveštenja ni glance?


  • Ne znam jer jos nije Oreo dostupan, ali bi mogla imat tu opciju

  • Gordan

   Imaš aplikaciju Glance Notifications i radi odlično baš za tu namjenu. Ne treba čekati Oreo.

 • ¡No pasarán!

  Da li da probam ili ne XD
  Stable verovatno do kraja godine … pred novu XD
  8.1 do marta ili aprila.


  • Evo skidam na testnu pa kad bude gotovo javim kako radi. Ali ako meni radi ne znači da će svima. Uvijek postoji neki rizik da nešto krene naopako. Možda je rano, ali bit će zanimljivo oće li android P isporučit na 3, 5 i 6.


  • Za sada se ponaša dobro. Animacije su malo uglađenije nego na Nougatu, ali performanse su više-manje iste. Riješen je problem upravljanja aplikacijama u pozadini tako da je sada sve normalno. Oreo ima par vidljivijih promjena tipa buđenje zaslona par sekundi kad stigne neka obavijest, mijenjanja oblika ikona, redizajnirane postavke i sl. Vizualno i po pitanju značajki nije toliko značajan update, jedino ovaj kvazi glance screen za obavijesti priložen u fotki (loše kvalitete, sorry :)) ispod. Pojavi se otprilike 5 sekundi nakon primanja obavijesti i onda nestane. Donekle kompenzira nedostatak pravog Glancea ili LEDice
   https://uploads.disquscdn.com/images/7b98f17d72dea858c5046718555f61329ab012475c7f1139d967b9bb05cd2707.png

   • ¡No pasarán!

    Instalirao i ja juce uvece , slazem se sve si lepo opisao , nema vecih bugova , ja sam iskreno zadovoljan 😉
    Taj alternative glance je koliko mi je poznato Android feature , to je Ambient display (neka basic varijanta , nije kao na Pixelima) , voleo bih da mogu sam da podesim koliko ce sadrzaj biti vidljiv , npr 10 ili 15sekundi , korisno je i bolje i to nego nista da nema. Sve u svemu ovo je prilicno dobar upgrade , bas juce citam kada si objavio za kameru to sam bukvalno poslednje testirao , zanimljiv UI ali ima tu posla. Nadam se da ce biti jednog dana poput one na Lumia modelima.

    Pozdrav

   • Gordan

    Ovo izgleda bolje nego onaj glupi Glance na 8.
    Imam Oreo na 8, ali ništa od toga. Moram koristiti Glance Notifications aplikaciju da mi zasvijetli što je upravo zasviralo. Jad i tuga nakon Lumie 950 gdje mi je Whatsapp bio na “Detailed notification” pa se vidjela posljednja poruka.