Glasine: 4G Nokia 3310 dolazi uskoro?

U intervjuu sa Albertom Matroneom, potpredsjednikom HMD-a za istočnu Europu, dotakli smo se malo osnovnih mobitela. Prije nego krenem dalje, interview će uskoro bit sređen i objavljen. Uglavnom, na pitanje kada će Nokia 3310 3G doći na više tržišta (i naša), Matrone je rekao da 3G postaje ono što je do nedavno bila 2G mreža te da operateri sve manje ulažu u njen razvoj. Naglasio je da sve više operatera prebacuje fokus na 4G mreže. E sad, klasično nejasan odgovor (ipak Matrone ne smije komentirati buduće proizvode) mogao bi sugerirati pojavljivanje osnovnih 4G uređaja. Od dva novaNokia uređaja koja su nedavno prošla certificiranje, TA-1077 mogao bi biti osnovni uređaj, pa čak i 4G verzija Nokije 3310.

Ova informacija je po običaju stigla iz Kine, odnosno sa Nokibar foruma gdje je član foruma Dying, do sada inače pouzdan izvor informacija vezanih uz Nokia uređaje, rekao kako bi TA-1077 mogla biti Nokia 3310 4G s obzirom na podržane LTE kanale. On je prethodno otkrio postojanje TA-1054 uređaja, a sada potvrdio kako je riječ o Nokiji 6 (2018). Na listi se pojavljuje i drugi uređaj oznake TA-1062 za kojeg se još ne zna koji segment predstavlja. Međutim, ako je dusiti po listi podržanih radio frekvencija, mogao bi biti novi smartfon ili neka verzija postojećeg.

 

Ako povežemo Matroneov govor o većem fokusiranju ka 4G mreže i informaciju sa Nokibar foruma, moguće je da uskoro ugledamo prvi Nokia osnovni uređaj s podrškom za 4G. Najbolji alat za reklamiranje toga je upravo 3310. Logično je polagano prebacivati i osnovne uređaje na 4G jer je 5G na vratima, a 3G će uskoro postati nekadašnja 2G mreža. Stoga 3310 s podrškom za 4G ima smisla.

Baidu Nokibar