Glasine: Nokia 10 sa Snapdragonom 845 stiže na ljeto 2018. godine

Ove godine smo od HMD-a vidjeli Nokiju 2, 3, 5, 6, 7 i 8. Znamo da nikad nećemo vidjeti Nokiju 4 jer je četvorka nesretan broj u nekim azijskim kulturama, a dosta smo do sada čuli o Nokiji 9, čije predstavljanje očekujemo uskoro; kao i o Nokiji 1. Prema objavljenom popisu iz Kine, sljedeće godine bi HMD mogao proširiti svoje nazivlje smartfona dvoznamenkastim brojevima – točnije, brojem 10.

Prema glasinama, na kineskim forumima objavljen je popis uređaja koji sljedeće godine stižu sa Qualcommovim Snapdragon 845 procesorom. Uz flagshipe Samsunga, LG-a, Xiaomija i drugih, na listi se našla i Nokia 10. Ovo je prvi put da nešto čujemo o mogućoj Nokiji 10, a jedino što uz procesor “znamo” jest da se očekuje na ljeto, odnosno u 8. mjesecu. Autentičnost popisa je nemoguće potvrditi pa sam popis uređaja treba uzeti kao glasinu, odnosno s dozom opreza.

Zanimljivo je da bi, prema popisu, prvi uređaji s novim Snapdragonom 845 trebali biti Samsungov Galaxy S9 i LG G7 i to u veljači (2. mjesec), vjerojatno na MWC-u 2018. Postavlja se pitanje hoće li, odnosno zašto Nokia 9 neće doći sa Snapdragonom 845?

Razvoj uređaja je proces koji traje od više mjeseci do više godina, a o Nokiji 9 smo već štošta čuli, što sugerira da HMD dugo radi na tom uređaju. Nemoguće je samo umjesto Snapdragona 835 “staviti” 845 jer je chipset potrebno prilagoditi uređaju. Nadalje, HMD je već poprilično uložio u Nokiju 9, što smanjuje izglede, recimo, potpunog otkazivanja Nokije 9 i predstavljanja Nokije 10 nešto kasnije. To se možda nama čini kao opcija, no ako HMD procijeni da će nepuštanjem Nokije 9 u prodaju izgubiti više nego puštanjem, iako će uređaj koristiti prošlogodišnji procesor, razumna poslovna odluka je plasirati devetku.

U svakom slučaju, očekuje nas zanimljiva sljedeće godina u kojoj bi čak mogli vidjeti i Nokiju 10. Kakve su vaše prognoze? Napišite nam u komentarima. 🙂

Izvor: GizChina via Weibo