GSMArena: Nokia 6 i 8 među 10 najpopularnijih uređaja godine

Trenutna 2017. godina je bila odlična za HMD Global. Plasirali su 11 solidnih običnih telefona i smartfone, te ponovno pokrenuli priču u medijima i među potrošačima o Nokia brendu i uređajima. Portal GSMArena je objavila listu 10 najpopularnijih uređaja godine, prema glasovima (oznakama favorita) registriranih korisnika portala tijekom 2017. godine, a čak 2 Nokia smartfona našla su se na toj listi.

HMD-ov prvi Nokia smartfona, Nokia 6, jedini je uređaj koji nije flagship, a nalazi se na listi 10 najpopularnijih, Štoviše, Nokia 6 je drugi najpopularniji uređaj godine, odmah nakon Samsungova Galaxyja S8. Ovo je popriličan uspjeh za jedan startup u svojoj prvoj godini, te pokazatelj da se Nokia 6 pokazala solidnim povratničkim uređajem, a nadamo se da će njezin nasljednik, Nokia 6 (2018), dodatno poboljšati HMD-ovu ponudu u srednjem cjenovnom rangu.

Nadalje, na listi 10 najpopularnijih našao se i HMD-ov prvi Android flagship, Nokia 8, koja je iza sebe ostavila LG G6, V30 i Xiaomi Mi6. Nokia 8 pokazala se kao solidan flagship i vjerojatno uređaj s najboljim omjerom uloženog i dobivenog što HMD trenutno nudi, uz Nokiju 5. Cijelu listu 10 najpopularnijih uređaja godine možete pogledati na GSMArena.com.