GSMArena: Nokia 6 najtraženiji uređaj u 2017. godini

Nakon što su objavili listu 10 najpopularnijih uređaja prema oznakama “favorita” registriranih korisnika na portalu, GSMArena je objavila i statistiku najpretraživanijih uređaja u njihovoj bazi podataka. GSMArena prikuplja specifikacije o svim uređajima na tržištu te broje preglede, odnosno koliko koja stranica nekog uređaja ima klikova i upravo je prema tom kriteriju sastavljena sljedeća lista.

Tijekom 2017., najpopularniji uređaj prema pretragama na portalu GSMArena bio je HMD-ov prvi Android smartfon, Nokia 6, koja je skupila 27 milijuna pregleda. Nakon nje, ujedno i jedini uređaj uz 6 koji je prešao 20 milijuna pregleda, je Samsungov Galaxy S8 sa 23 milijuna posjeta.

Od drugih Nokia uređaja, na listi su se našli i Nokia 8 na 11. mjestu sa 8,5 milijuna pregleda, dok je Nokia 3 na 18. mjestu sa 6,5 milijuna pregleda.

Gledajući po brendovima, najtraženiji su Samsungovi uređaji koji čine 35% svih pretraga, dok je drugi Xiaomi sa 25% svih pretraga. Iznenađujuće ili ne, Nokia (HMD) je treća sa 15% svih pretraga, dok četvrtina pretraga otpada na “ostale” brendove.

Izvor: GSMArena