Neki korisnici Nokije 6 imaju problema u pristupanju Beta Labs programu

HMD Global ovaj je tjedan otvorio Nokia Beta Labs program za Nokiju 6, preko kojeg korisnici Nokije 6 mogu preuzeti testnu, beta verziju Android Oreo OS-a. Nokia Beta Labs program namijenjen je korisnicima koji žele testirati novu verziju operativnog sustava prije službenog puštanja te poslati HMD-u povratne informacije o ponašanju uređaja s beta OS-om. Uvjeti koje uređaj mora ispuniti da pristupio beta programu, osim da je riječ o Nokiji 5 ili 6, je da ima instaliranu posljednju nadogradnju za prosinac (12. mjesec).

 

 

HMD je nekim varijantama na nekim tržištima pustio prosinačku nadogradnju koja je preduvjet za pristup Beta Labs programu, dok drugima nije. Isto tako, velik broj korisnika sa prosinačkom nadogradnjom još uvijek ne može nadograditi svoje uređaje na Oreo Beta preko Beta Labs programa. HMD je na Twitteru objavio da je svjestan da postoje problemi te mole za strpljenje dok se oni ne isprave.

U redakciji, situacija je takva da Nokia 6 TA-1000 sa prosinačkom nadogradnjom ne može se registrirati u Beta Labs, dok dvije Nokije 6 za naše tržište još nisu dobile prosinačku nadogradnju.

Jednom kad završi beta testiranje, što otprilike traje par tjedana, svi Nokia 6 uređaji (kao i Nokia 5) mogu očekivati finalnu, službenu nadogradnju na Android 8.0 Oreo.