Nokia Mobile (HMD Global) nastavila s ambasadorskim programom i uposlila mladu NBA zvijezdu

Nokia je tvrtka s poprilično humanim marketingom, a HMD je prati u korak. To je vjerojatno zato jer ipak Nokia brine o vlastitom brandu trenutno iznajmljenom HMD-u, koji je pak izvršni producent marketinške strategije. Vjerojatno ste imali priliku do sada vidjeti prekrasan i emotivan Božićni promotivni video kojeg je HMD objavio a gdje ponovno promovira kao i Nokia spajanje osoba, ali na drugačiji način. Međutim, da bi ostvarili još veći kontakt sa osobom, ponekad je potrebno koristiti prave ljude u promoviranju branda.

Nokia je ulagala dosta u ambasadorski program i još uvijek to radi za Health proizvode, pa je poznati doktor sa Voyagera, Robert Piccardo upravo brand ambasador. Ipak, Nokia je znala bacati novac u odabiru ambasadora koji često puta nisu doprinijeli do ciljane publike i donijeli dobar rezultat. Sjetimo se ovog fijaska s posljednjim likom na listi.

https://twitter.com/nokiamobile/status/943517053209767937

HMD, odnosno Nokia Mobile je nastavila započet ambasadorski program i potpisala ugovor sa mladom finskom NBA zvijezdom, Laurijem Markkanenom o promoviranju Nokia smartfona. Markkanen igra svoju prvu sezonu u NBA ligi s Chicago Bullsima, a za vrijeme trajanja lige će Nokijom 8 dokumentirati sve važnije trenutke. Upravo bi se 24 godišnja NBA zvijezda u usponu moga pokazati dobrim odabirom jer HMD cilja na millenials skupinu, odnosno mlade ljude u završetku teen razdoblja pa sve do tridesete godine. Ta kategorija je spremna vezati se uz brand koji im daje najviše za prihvatljivu cijenu. HMD-u je bilo relativno lako privući stare fanove poput mene i mnogih drugih koji su upravo te godine većim dijelom proveli uz Nokia uređaje. Drago mi je da HMD ne žuri te da je promišljen u procesu odabira osoba najboljih za promoviranje Nokia branda.

HMD je najavio da će u narednih nekoliko godina potrošiti značajnu cifru za marketing i sada kada je portfelj uređaja gotovo zaokružen počinjemo primjećivati veću marketinšku aktivnost.

Iako bih osobno volio vidjeti značajnije eksponiran HMD i na manjim tržištima poput našeg, mislim da rade dobar posao za nekog tko posluje tek jednu godinu. Nadam se da će u 2018. godini biti još aktivniji.