Nokia Mobile predstavila Nokia Soft Touch Case (CC-801) za Nokiju 8

Nokia 8 zna biti pomalo klizava u ruci, barem je bila ova koju sam imao prilike testirati, i bila bi prava šteta oštetiti tako lijep mobitel.Upravo je stoga Nokia Mobile, odnonso HMD, predstavio službenu zaštitnu masku Nokia Soft Touch Case, oznake CC-801. Ova maska je izrađena od polikarbonata i sadrži podstavu od mikrofibre. Podsjeća na stare maske za Lumia uređaje koje su bile izgledom slične a imale ulogu štiti rubove i poleđinu kao i ova. CC-801 maska ima i mekani završnu obradu koja pruža bolji grip u ruci. Teška je svega 15 grama.

Maska je trenutno dostupna samo za Nokiju 8 i to u bakrenoj, plavoj i crnoj boji. Cijena i dostupnost maske još nisu objavljeni pa ću nadopunit članak kada dobijem informaciju.

 

Hvala MyNokia na dojavi 🙂

 

Izvor / Via

 • Gordan

  Još da je dodana zavojnica za bežično punjenje, kao nekad na Lumiama: https://www.youtube.com/watch?v=zLrl8eHYO3M

  • File

   Nemoguce zbog aluminijskog kucista.

   • Gordan

    To je razlog zašto mobitel (Nokia 8) nema bežično punjenje. Stoga sam i komentirao da bi polikarbonatna maska bila super s ugrađenom zavojnicom, jer bi bila PREKO aluminijskog kućišta i izravno na bežičnom punjaču, tj. PRIJE samog kućišta.

    • File

     Nije bitno što bi polikarbonatna maska s ugrađenom zavojnicom bila PREKO aluminijskog kućišta i izravno na bežičnom punjaču, kada se struja NE MOŽE prenijeti kroz aluminij, ispod kojeg je baterija. 😉

     • Gordan

      Maska sa zavojnicom iz linka koji sam stavio gore upravo i služi za dodavanje bežičnog punjenja telefonima koji nemaju ugrađenu tu zavojnicu. Kada se u zavonici inducira napon, struja do telefona teče preko kabela i kontakata između maske i kućišta – Lumia 1020 ima dva mala kontakta na leđima na koje nasjedaju kontakti iz maske. Stoga bi bilo svejedno je li kućište telefona aluminijsko ili polikarbonatno.

      Prema onome što pišeš izgleda kao da misliš da se struja od zavojnice dalje do telefona isto prenosi bežično, što nema smisla ako se imalo razumiješ u elektrotehniku, jer onda ne bi bilo potrebe za zavojnicom u maski već bi se koristila ona u samom telefonu kad bi je imao, ali je npr. Lumija 1020 nema i stoga su napravili onakvu masku (link koji sam poslao).

      Moj originalni komentar je bio da kad su već dizajnirali Nokiu 8 kao aluminijski telefon bez ugrađene zavojnice za bežično punjenje (nema je ni 1020) i isto tako dizajnirali lijepu masku koja je kopija one za Nokiu 1020 – pa što nisu dodali i zavojnicu u tu masku i naravno kontakte u dizajnu Nokie 8, tj. iskopirali rješenje koje su imali za 1020. Nikakve veze nema što je telefon aluminijski za mogućnost punjenja s maskom – prijenos struje od maske do telefona može ići i preko USB utora ako ćemo baš forsirat, ali nije elegantno kao rješenje s malim točkica-kontaktima s Lumije 1020.

      Jel sada jasnije?

     • File

      Ee da moj bed, zaboravio sam na te točkice u masci. Ali zašto onda niti jedan mobitel metalnog kućišta nema bežično punjenje niti tu pripremu (točkice kontakte na kučištu)? Ili se varam, pa možda ima koji?

     • Gordan

      Nema. Ali to je zato što da bi stavio kontakte na aluminijsko kućište moraš bušiti rupe, staviti neku plastiku za izolaciju (aluminij vodi struju i to dobro) i sveukupno dignuti cijenu mobitelu. S obzirom da HMD štedi i na LED svjetlu za obavijesti, ovo sigurno nije dolazilo u obzir. A i rupe na aluminiju nisu elegantne. Polikarbonat koji je cijeli u jednoj boji (kada se ogrebe/buši/reže ispod je ista nijansa) je dosta zahvalniji za takvo rješenje.
      Oprostiti ću im samo zbog OZO snimanja zvuka koje sam uspoređivao s Nokiom 808 i Lumijom 950 i Nokia 8 je drastično bolja. Još neka stave vrhunsku kameru i OLED u 9, nemam prigovora.