Nokia najbolji smartfon brend u 2017. prema portalu Android Authority

Prije mjesec dana Android Authority objavio je članak u kojem je jedan od autora naveo razloge zašto misli da je Nokia 8 najbolji cjenovno prihvatljivi flagship, odnosno midrange flagship. Abhishek Baxi u članku navodi prednosti i mane Nokije 8 i zaključuje da iako nije riječ o uređaju sa naprednim značajkama, Nokia 8 ipak obavi sve zadatke bez problema. Više o tom osvrtu/mikro recenziji smo pisali ovdje.

Portal Android Authority dijeli redovite godišnje nagrade za uređaje i proizvođače u Android svijetu. Ove godine, uredništvo portala odabralo je Samsung, Huawei i Nokiju (HMD Global) kao najbolje smartfon brendove na tržištu. Kako ipak treba imati pobjednika, uredništvo je glasovalo po principu jedan član, jedan glas, a najviše glasova dobila je Nokia (HMD Global), koja je ipak proglašena najboljim Android smartfon brendom u 2017. godini.

U drugim kategorijama, Nokia 8 zaradila je mjesto prve pratilje u kategoriji omjera uloženoga i dobivenoga, gdje je titulu najboljeg odnio OnePlus 5T. Android Authority napravio je tablicu svih nominiranih uređaja te ih bodova po kategorijama (zaslon, kamera, baterija, itd.). Tu tablicu pogledajte u nastavku.

U svakom slučaju, čini se da je HMD u 2017. godini uspio ostaviti traga na tržištu ili barem u redakciji portala Android Authority. Kao prva godina, 2017. za HMD nije bila loša, dapače. Možemo reći da je odlična za početak, kada pogledamo koliko problema imaju neke druge tvrtke koje ulaze na tržište smartfona poput Essentiala. U 2018., HMD mora ponuditi bolje uređaje i brže ih plasirati na tržište ako misli ozbiljno konkurirati Samsungu, Huaweiu i ostalima.

Izvor: Android Authority – best of Android, Android Authority – best brands