Nokia TA-1047 prošla certificiranje FCC-a. Ovo je možda prvi 4G osnovni Nokia uređaj?

Novi Nokia uređaj je upravo prošao FCC testiranje u Kini. Uređaj se vodi pod oznakom TA-1047 i nije prije viđen. Objavljeni dokumenti FCC agencije su otkrili nekoliko detalja o ovom uređaju a najzanimljivija je njegova klasifikacija. Dok su sve ostale Nokije (6, 5, 3…) navedene u testiranjima kao „smart phone“, TA-1047 je navedena kao GSM/WCDMA/LTE Mobile Phone, slično kao i Nokia 3310 3G koja je navedena kao 3G Mobile Phone.

To bi moglo navoditi na pomisao da je ovdje riječ o običnom a ne o pametnom uređaju. Nadalje, to sugeriraju dimenzije uređaja koje su manje od najmanjeg Nokia smartfona a veće od klasičnog ili običnog uređaja. Moguće je da HMD planira predstaviti osnovni uređaj sa zaslonom osjetljivim na dodir ili možda QWERTY uređaj?

 

Također su otkrivene ostale specifikacije uređaja poput podrške za 4G, WiFi, BT ali i VoLTE što je značajka koja će dati ovom uređaju dobru poziciju na tržištu.

Oznaka iznad baterije je otkrila da će uređaj biti Dual SIM, no podržavat će samo „Stand By“ način rada, odnosno obje SIM kartice neće istovremeno biti aktivne.

 

Ovaj uređaj također neće doći na američko tržište što je jasno rečeno u pismu namjere, no tamo se ne trebaju brinuti jer već imaju jedan dobar osnovni uređaj u vidu Nokije 3310 3G.

Kako je uređaj prošao certificiranje, vjerujem da neće proći mnogo vremena do njegovog predstavljanja. Međutim, kako je HMD do sada bio poprilično nepredvidiv u predstavljanju uređaja i pokazao kako mu neki veći događaji poput IFA ili CES kongresa ne predstavljaju nešto, doista je pitanje kada ćemo ga vidjeti.

Bilo kako bilo, 2018. godina će biti krajnje zanimljiva što se Nokia uređaja tiče.

FCC