Standardi za 5G mrežu su prihvaćeni. Nokia spremna za njeno uvođenje

Dana 21. Prosinca 2017. Godine 3GPP TSG RAN organizacija održala je plenarni sastanak na kojem su usvojeni prvi standardi za 5G NR mrežu. Ovaj potez označava početak brze implementacije 5G mreža diljem svijeta, te početak rada prvih negdje u 2019. godini. Usvajanje standarda je potrebno kako bi svi proizvođači i operateri radili na jedinstvenom proizvodu i smanjili gubitak energije i resursa na raznolikosti ponude 5G mreža. Isto je napravljeno za sve prethodne mreže (4G, 3G…). Najvažnije tvrtke i operateri su sudjelovali na sastanku a važnu ulogu je imala i Nokia. Evo moćne ekipe koja je sudjelovala u oblikovanju 5G mreže: AT&T, BT, China Mobile, China Telecom, China Unicom, Deutsche Telekom, Ericsson, Fujitsu, Huawei, Intel, KT Corporation, LG Electronics, LG Uplus, MediaTek Inc., NEC Corporation, Nokia, NTT DOCOMO, Orange, Qualcomm Technologies, Inc., Samsung Electronics, SK Telecom, Sony Mobile Communications Inc., Sprint, TIM, Telefonica, Telia Company, T-Mobile USA, Verizon, Vodafone i ZTE.

Predsjednik Laboratorija Bell i tehnološki direktor Nokije, Marcus Weldon, izjavio je nakon sastanka da je ovo važan korak prema konačnom aktiviranju 5G mreža te da je Nokia odigrala važnu ulogu u cijelom procesu.

Nokia for Communications Service Providers on Twitter

The first #5G NR standard is completed: Global mobile industry ready to start full-scale development of #5GNR https://t.co/Kk6h0pO9rD #3GPP

5G mreže će donijeti čitav niz inovacija u gospodarstvu ali i u našem svakodnevnom životu te će nam omogućiti iskorištavanje punog potencijala spojenog svijeta koji dolazi. Nokia se dobro pozicionirala te već danas donosi inovativne proizvode vezane uz 5G mreže. Odradila je i prve ugovore koji će joj osigurati postavljanje mreža na novim tržištima. Više o Nokijinim proizvodima vezanim uz 5G mreže možete saznati na poprilično interaktivnim službenim stranicama.

Via

Tags:,