Varijante Nokije 6 iz SAD-a, Kine i Tajvana ne mogu pristupiti Beta Labs programu; Oreo će dobiti službenim putem kad bude dovršen

HMD Global, odnosno moderatori na Nokia Community forumu pojasnili su situaciju oko Beta Labs programa za Nokiju 6. Nokia Beta Labs program preko kojeg se može preuzeti Oreo Beta nadogradnja započeo je ovaj tjedan za Nokiju 6, no ispostavilo se da je HMD malo uranio s ovim programom. Naime, za preuzeti Oreo Beta potrebno je imati instaliranu prosinačku (12. mjesec) nadogradnju, a ona nije bila dostupna za sve uređaje zbog ograničene serverskih mogućnosti HMD-a, koji nadogradnje isporučuje tijekom par dana za različita tržišta. Naša Nokia 6 (TA-1021) jutros je primila prosinačku nadogradnju i nakon prijave na Beta Labs, uspjeli smo je nadograditi na Oreo Beta.

Moderatori na forumu pojasnili su kako ipak sve varijante Nokije 6 ne mogu pristupiti Beta Labs programu. Zbog hardverskih specifičnosti, Nokia Beta Labs programu ne mogu pristupi sve TA varijante koje se prodaju na području SAD-a, te kineska TA-1000 i tajvanska TA-1003 varijanti. Ti uređaji će biti direktno nadograđeni na Oreo kada HMD finalizira OS i pusti ga službeno svim korisnicima.

Ako se želite prijaviti na Beta Labs, najprije provjerite da imate instaliranu posljednju nadogradnju za 12. mjesec, a potom se možete registrirati i zatražiti nadogradnju na linku ovdje.