WhatsApp: S40 uređaji podržani do kraja sljedeće, WP8.0 do kraja ove (2017.) godine

Sa završetkom trenutne, 2017. godine, WhatsApp aplikacija prestaje s radom na Windows Phone 8.0, BlackBerry OS i BlackBerry 10 platformama. Windows Phone 8.0 uređaji većinom na sebi nose Nokia brend i korisnici tih uređaja, ako žele nastaviti koristiti WhatsApp, trebali bi nadograditi svoj uređaj (ako je podržan) na Windows Phone 8.1 ili kupiti novi uređaj koji podržava WhatsApp, možda i neku novu Nokiju s Android OS-om.

Dobre vijesti stižu za korisnike Nokia običnih uređaja sa S40 operativnim sustavom za koje će WhatsApp funkcionirati do kraja sljedeće, 2018. godine. Vlasnici tih uređaja imaju godinu za prelazak na neku drugu platformu ako žele nastaviti koristiti WhatsApp, a HMD je za te korisnike pripremio uređaje poput Nokije 2 ili 3, koji služe za tranzit korisnika običnih telefona na smartfone. Posljednjih dana čuli smo glasine o Nokiji 1, koja bi trebala još više približiti (cjenovno) svijet smartfona i običnih telefona, a HMD priprema i 4G obične uređaje koji bi možda mogli podržavati WhatsApp, no još je sve na razini glasina.

Zanimljivo je da je posljednji S40 uređaj predstavljen 2013. godine i to tjedan dana prije nego što je Nokia najavila prodaju Odjela uređaja i usluga Microsoftu. Riječ je o Nokiji 515, koju sam imao čast recenzirati i mogu reći da do danas nisam naišao na obični telefon koji bolje izgleda i kvalitetnije je izrađen od 515, iako je nepravedno S40 uređaj nazvati “običnim telefonom” jer je u to vrijeme S40 sadržavao poprilično pametne funkcije – sve osim WiFi-ja.

Izvor: WhatsApp