Beta Labs podrška za Oreo Beta na Nokiji 6 i 5 prestaje danas, ali ne i beta test

Oreo, posljednja verzija Androida, trenutno je službeno dostupna samo za Nokiju 8. Na Nokijama 6 i 5 je možete dobiti u beta verziji ako se prijavite kroz Nokia Beta Labs. Doduše, nije za sve dostupna Beta verzija jer u Indiji još uvijek čekaju na nju, no i tome će doći kraj kroz ovaj tjedan.

Nokia 3 će ići direktno na Oreo bez beta testiranja, dok će Nokia 2 preskočiti 8.0 i dobiti direktno Android 8.1 koji nosi podršku za uređaje s 1GB RAM-a i manje.

Nakon što se prijavite, ili ste se već prijavili, mogli ste vidjeti da podrška za Beta Labs traje do 01.02., odnosno do danas. Kako nije bilo mnogo objašnjenja što to točno znači priupitali smo Nokia podršku i dobili odgovor kako se to odnosi na nemogućnost ponovnog, odnosno novog prijavljivanja na Beta Test i preuzimanja Oreo Beta nadogradnje. Beta testiranje i dalje traje, a uskoro bi trebalo biti gotovo.

Dakle, znate što vam je činiti. Šaljite Feedback HMD-u, prijavite što više uočenih grešaka kako bi ekipa mogla dovršiti Oreo i pustiti čim prije službenu nadogradnju.