Glasine: Objavljeni detalji HMD-ova Nokia prototipa sa peterostrukom kamerom?

Nedavno smo čuli, kako sam je nazvao, suludu glasinu o prototipu sa peterostrukom kamerom straga na kojem HMD Global i Foxconn rade. Glasina o uređaju s peterostrukom kamerom u razini je nevjerojatnosti sa glasinom o uređaju s 41MP kamerom u 2012. godinu, pa smo je ipak odlučili objaviti. Sada je isti izvor koji je obznanio postojanje ovakvog prototipa u razvoju HMD-a i Foxconna, podijelio na kineskoj društvenoj mreži Baidu nove detalje o uređaju.

Valjda odmah napomenuti da je ovdje riječ o glasini o prototipu kod kojeg Foxconn pokušava pronaći isplativ način masovne proizvodnje. Zbog toga se ne zna ni kada, ni hoće li ovaj uređaj ugledati svjetlo dana.

Peterostruka kamera locirana straga neće imati svoje otvore posložene u krug, nego u formaciji 1:1:3. Zajedno sa bljeskalicom i nepoznatim senzorom, otvori će ipak biti kružno poredani, što najbolje predočava crtež kojeg je objavio izvor (a preveo VTechgraphy). Izvor ne zna na koji način će ovaj sustav kamera raditi jer, na primjer, Huawei bi navodno trebao predstaviti P11 sa trostrukom kamerom koja bi kombinirano mogla stvoriti sliku od 40MP te imati 5x hibridni zoom (izvor: @evleaks). Ako uzmemo u obzir da Huaweijev direktor kamere je bivši zaposlenik Nokije, moguće je da HMD i Huawei imaju sličan plan razvoja kamere.

Nokia 8 (lijevo) – navodna Nokia 9 (desno)

Dodatno, navodni prototip posjeduje ravni zaslon omjera stranica 18:9, te staklenu poleđinu sličnu onoj na navodnoj Nokiji 9, koju bi trebali ugledati za mjesec dana na MWC-u. Prototip s peterostrukom kamerom imat će senzor otiska prsta ispod sustava kamera, prema izvoru.

Kao što vidite, mnogo interesantnih informacija o ovom uređaju je objavljeno, no zbog nedostatka bilo kakvih materijalnih dokaza, ovo ipak treba tretirati kao glasinu. Vrijeme će pokazati hoće li se pokazati istinitom.

via: VTechgraphy

izvor: Baidu